Foto: Sinterklaas intocht Delft

Delft, wij komen er weer aan!

Van Sint Nicolaas

Brief van de Sint

Zaterdag 24 november is het zover. Dan komen mijn Pieten en ik om half één in Delft aan. Ik kijk er nu al naar uit. Dan staan jullie vanaf half één weer te wachten aan de Oostsingel bij de Tweemolentjeskade. Eerst zie je de Jetskipieten voorbij komen en dan…., dan is daar Pakjesboot 7 vol met Pieten, strooigoed, cadeautjes en nog veel meer.

Delft - En op de kade? Daar staan jullie, samen met je ouders. Ook de burgemeester staat daar mee te zingen. Van mijn Pieten hoor ik dat zij net zo hard meezingt als jullie. Ik ben benieuwd of zij ook dit jaar weer op de bok van de koets met Omapiet en Kindpietjes klautert. Zeg nou zelf waar zie je nu een burgemeester en de Sint in één optocht?

Zijn jullie er zaterdag 24 november ook weer allemaal bij? Mijn Pieten en ik hopen het wel hoor? Gaan we handjes geven en liedjes zingen en nog veel meer. Mijn paard Amerigo staat er dan ook al. Die gaat nooit met de boot mee. Hij heeft een beetje wiebelbenen en kan niet tegen schommelen. En op de kade staan ook Twirlteam Colours, het juniorenkorps van Excelsior en de Pieten van Dancin'Delft.

Ik hoop jullie allemaal weer te zien langs de kade of in de binnenstad. En kun je nu misschien toch niet komen kijken? Dan kom je toch gewoon op de woensdag erna om 12.30 uur in winkelcentrum Lindenlaan of om 15.00 uur in het Hampshire Hotel Delft Centre. Op zaterdag 1 december lopen wij (de Pieten, de Pietenband en ik) weer gezellig door de stad. We beginnen om 12.00 uur in de Choorstraat, gaan langs alle straten van dit gezellige winkelgebied en over de Markt de Brabantse Turfmarkt en weer terug. Dus neem je vader en moeder maar mee en kom gezellig één of meerdere momenten zingen, dansen, handjes geven en pepernoten snoepen!

Sint Nicolaas

Tijden intocht

12.00 uur: Varen over het Rijn-Schiekanaal, 12.45 uur: aankomst Oostsingel, 13.00 uur: aanvang stoet. 14.00 uur: aankomst Markt en ontvangst, 14.20 uur: vertrek, 15.30 uur: Beestenmarkt, 16.30 uur: vertrek.

Route van de stoet: Oostsingel, Koepoortbrug, Nieuwe Langendijk, Vrouwenregt, Voldersgracht, Camaretten, Hippolytusbuurt westzijde, Voorstraat westzijde, Voorstraat oostzijde, Choorstraat, Vrouw Juttenland westzijde en Voldersgracht, Markt. Na de Markt: Camaretten, Wijnhaven, Oude Langendijk, Burgwal, Beestenmarkt, Kruisstraat, Pynepoort, Bastiaanplein, Vestpoort, Paradijspoort, Molslaan noordzijde, Brabantse Turfmarkt oostzijde, Burgwal zuidzijde, Beestenmarkt. Zie www.sinterklaasdelft.nl of facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden