Pieter van Stein, initiator van de netwerkwandelingen bij stichting Kijk Haar! voor vrouwelijke werkzoekenden van 47+
Pieter van Stein, initiator van de netwerkwandelingen bij stichting Kijk Haar! voor vrouwelijke werkzoekenden van 47+ (Foto: St. Kijk Haar!)

Kijk Haar! organiseert 85e netwerkwandeling

Van de redactie

Zaterdag aanstaande vindt de 85e netwerkwandeling plaats van de Delftse stichting Kijk Haar! Werkzoekende dames van 47+ leggen tijdens het wandelen contact met gelijkgestemden en wisselen ervaringen uit over het solliciteren en netwerken. Ondertussen genieten ze van de wisselende seizoenen, kunst, architectuur en oudheden.

Delft - De Delftse stichting Kijk Haar! vindt het belangrijk dat werkzoekenden oog blijven houden voor de mooie dingen in het leven en staat hier graag bij stil tijdens netwerkwandelingen in steden en de natuur. Het geluk zit ‘m in het alledaagse en in de gewone dingen waarmee we ons omringen, volgens de initiator Pieter van Stein.

Bijna vier jaar geleden werd de vrijwilligersinstelling en community voor ervaren 50+ vrouwelijke professionals, die vanuit een bijstandspositie aan het werk willen, opgericht door de initiator Patty Knoops. Naast het bieden van een online platform, inspirerende coaching sessies en een Kennisfactory in wording, kunnen de dames in Delft maar ook in andere steden deelnemen aan de Kijk Haar! netwerkwandelingen.

Op 22 november 2016 begon Van Stein met het organiseren van de netwerkwandelingen. De eerste keer liepen er 3 dames mee. Al snel groeide de belangstelling en lopen er vaak tegenwoordig meer dan 10 geïnteresseerden mee. Het leuke is dat de dames overal vandaan komen. Denk hierbij aan plaatsen als Amsterdam en Noordwijk en zelfs Didam en Assen!

Naast Delft werden de steden Utrecht, Den Haag, Schiedam, Vlaardingen, Haarlem, Amsterdam, Rotterdam, Gouda, Dordrecht en Breda bezocht en de kust bij Kijkduin en Scheveningen.

Zaterdag 17 november vindt de 85ste netwerkwandeling plaats. Wil je als vrouwelijke werkzoekende van 47 jaar of ouder graag jouw netwerk uitbreiden en tips en ervaringen delen stuur dan je aanmelding voor 16 november naar Pieter van Stein via pvanstein@upcmail.nl

De werkzoekende dames ervaren het als prettig om tijdens het wandelen contact te leggen met gelijkgestemden en ervaringen uit te wisselen over het solliciteren en netwerken. Tevens genieten ze van de wisselende seizoenen, kunst, architectuur en oudheden. Met tips, energie en een verruimde blik keren de vrouwen weer huiswaarts.

UITWISSELING DOET IEDEREEN GOED

Er ontstaan door deze netwerkwandelingen plezierige contacten en er zijn zelfs vriendschappen door tot stand gekomen. Ook leuk om te melden is dat dames elkaar inspireren en stimuleren op het gebied van vrijwilligerswerk en het volgen van cursussen en studies.

De netwerkwandelingen staan voor ontmoeting, beleving en verbinding. De afgelopen twee jaar vond Pieter van Stein het fantastisch om te merken dat veel mensen open staan voor het delen van mooie plekken. Soms gepland en soms leidde het enthousiasme ter plekke naar verrassende bezienswaardigheden!

Met warme gevoelens denkt Pieter terug aan heel wat netwerkwandelingen. Bezoeken aan kunstenares Ans Markus in Amsterdam en actrice Sheila Lever in haar Theaterhuis Amalia in Den Haag werden ook erg gewaardeerd. Belevenissen van een andere orde maakten deelneemsters mee in de Maria van Jessekerk in Delft waar ze gewaden mochten bewonderen uit vervlogen tijden en in het Sint Joris Gasthuis waar de groep een spontane rondleiding kreeg van een bevlogen vrijwilliger. En ja, het verleden was ook goed waarneembaar in het Tabakshistorisch Museum Delft waar Kijk Haar! begin dit jaar allerhartelijkst werd ontvangen door Louis Bracco Gartner en zijn partner. Ook bij het Kruithuis en bij Madame de Berry was er van alles te beleven.

FEELGOOD MOMENTJES

Zomaar een greep uit de talloze mooie momenten met bijzondere mensen. Momenten in de natuur in alle seizoenen zijn iets minder eenvoudig om in woorden te vatten. De ontluikende lente raakt altijd iedereen. Het jonge groen, de heerlijke geuren, de bloesems in talloze kleurschakeringen. De zomer, daar verlangt iedereen altijd naar. De kust is dan erg in trek tijdens de netwerkwandelingen. Het is daar dan heerlijk uitwaaien. In de herfst zijn het de paddenstoelen en het kleurenfestijn van de bomen en struiken die kunnen rekenen op de aandacht van de dames. En in de winter is het na een stevige wandeling goed toeven bij een knisperend haardvuur of kaarslicht met warme chocolade melk of soep bij een van de vele horecagelegenheden in Delft.

OP NAAR...

Meer berichten