Guus Westdorp en Marian Ruijgers laten Delft zingen
Guus Westdorp en Marian Ruijgers laten Delft zingen (Foto: )

Grijp uw kans op het Zinges Podium

Door: Marie-Jet Eckebus

Gewoon lekker zingen

Het nationale Ouderen Songfestival en The Voice Senior richten zich op zangers (m/v) van 50 jaar en ouder. Maar niet iedereen in die leeftijdscategorie heeft zin in een wedstrijd of wil op tv. Voor 50-plussers die ontspannen willen zingen voor een aandachtig luisterend publiek is in Delft 'Zinges Podium' ontstaan. Inmiddels zijn er twee succesvolle edities in het Rietveld Theater achter de rug.

DELFT - Initiatiefnemers voor dit laagdrempelige senioren zangpodium zijn Marian Ruijgers (74) en musicus Guus Westdorp (57). Ruijgers groeide op in "het katholieke zuiden", zoals ze zegt. "In ons gezin stond elke dag 'Arbeidsvitaminen' op. Alleen met Kerst werd klassieke muziek gedraaid." Niettemin kreeg ze al vroeg belangstelling voor mooie liedjes. "Ik hield van Wim Sonneveld en wilde cabaretière worden." Inmiddels is zij, na stafmedewerkster te zijn geweest in het toenmalige Waagtheater, als vrijwilliger aan het Rietveld Theater verbonden, waar zij o.a. Theater Overdag programmeert.

In het gezin Westdorp ging het er anders aan toe. "Muziek is mij met de paplepel ingegoten," zegt hij. Het was niet meer dan logisch dat hij naar het Conservatorium ging. Hij groeide uit tot een veelzijdig musicus en begeleidde o.a. Toon Hermans, Liesbeth List en Bruno Brel. Onafhankelijk van elkaar kwamen Ruijgers en Westdorp voor de liefde naar Delft. Hun paden kruisten elkaar al vanaf de jaren tachtig. Toch leerden ze elkaar pas echt kennen toen Ruijgers een zangworkshop volgde bij Westdorp. "Ik wilde altijd al zingen," vertelt ze, "en op mijn vijftigste dacht ik: ik doe het gewoon."

Ruijgers en Westdorp hebben beiden een warm hart voor senioren. Ze willen degenen die stilletjes de wens koesteren om eens voor publiek te zingen, over de streep trekken. Iedere 50-plusser die de sprong wil wagen om solistisch of als duo te komen zingen, is welkom. Er worden geen audities gehouden en er is geen wedstrijdelement aan verbonden. "Zingen met lol, lef en liefde, daar gaat het om," vindt Westdorp. "Er mag meer gezongen worden in Delft!"

Zing eens mee!

Bent u 50-plus en heeft u altijd al eens willen zingen? Grijp uw kans en meld u aan! Het eerstvolgende Zinges Podium wordt gehouden op zondag 3 februari. Daarna volgen zondag 10 maart, 7 april, en 12 mei. Aanvang 14.30 uur. Begeleiding is in handen van Guus Westdorp, presentatie: Marian Ruijgers. Locatie: de sfeervolle foyer van het Rietveld Theater te Delft. Kosten deelname p.p. is 7,50 euro. Meld u aan via marian@delft.theaternetwerk.nl. Uiteraard is iedereen welkom om te komen luisteren. Entree: 5 euro.

Meer berichten