Sopraan Wendy Roobol, soliste in Bach's mini-opera's (foto: Jip Warmerdam).
Sopraan Wendy Roobol, soliste in Bach's mini-opera's (foto: Jip Warmerdam). (Foto: Jip Warmerdam)

Mini-opera's van Bach bij World Art Delft

Delft - Op zondag 2 december om 11.00 uur geeft Camerata Delft een bijzonder concert in World Art Delft aan de Rotterdamseweg 205 in Delft. Opera van Bach!

Bachliefhebbers, cantateliefhebbers, kamermuziekliefhebbers en operaliefhebbers kunnen genieten van twee wereldlijke cantates van Johann Sebastian Bach: de 'Koffiecantate' (Schweigt stille, plaudert nicht, BWV 211) en de 'Boerencantate' (Mer hahn en neue Oberkeet, BWV 212). In deze muziek worden de koffieverslaving van een jong meisje en de ambtelijke perikelen van een boerendorp op de hak genomen. In de prachtige galerie van World Art Delft - waar men overigens uitstekende koffie serveert - worden de Koffiecantate en de Boerencantate uitgevoerd door kamermuziekensemble Camerata Delft. Drie topvocalisten (Wendy Roobol, sopraan, Sinan Vural, bariton en Adrian Fernandes, tenor) staan garant voor een spectaculaire uitvoering in de vorm van mini-opera's. De eindregie is in handen van Annechien Koerselman. Evenals in het afgelopen seizoen organiseren Camerata Delft en World Art Delft een serie kamermuziekconcerten op zondagochtend. Meer informatie: www.cameratadelft.nl.

Mini-opera's
Regisseuse Annechien Koerselman plaatst beide cantates in onze huidige tijd: "(...) want die stukken laten feitelijk zien hoe weinig wij mensen tussen 1732 en nu eigenlijk zijn veranderd. Zo kent iedereen bijvoorbeeld wel iemand in zijn omgeving die net zo verslaafd is aan zijn mobiele telefoon als Lieschen in de Koffiecantate aan koffie. En ook de Boerencantate heeft veel weg van een van de vele festivals die ons land tegenwoordig rijk is. Daarin volgen we twee volkse types, die de bloemetjes buitenzetten tijdens de nationale feestdag.
De mini-opera's laten kortom met een knipoog zien dat de mensheid niet alleen krachten, maar ook overduidelijk al eeuwenlang zo zijn zwaktes kent (....)".

Zondag 2 december 2018 - 11.00 uur - World Art Delft - Rotterdamseweg 205 – 2629 HD Delft
Toegang € 20,-
Vrienden van WAD en Camerata Delft € 18,-
Kinderen € 7,50
Verkrijgbaar aan de zaal of reserveren via reserveren@cameratadelft.nl of tel. 06-20328700

Camerata Delft
Kamermuziekensemble Camerata Delft brengt op bijzondere locaties oude meesterwerken uit de barokmuziek samen met hedendaagse composities en eigen arrangementen. Concerten die de fantasie prikkelen, uitvoeringen die inspireren en nieuw geluid geven aan oude muziek.
www.cameratadelft.nl

 

Meer berichten