Foto: Stan Wagtman
Sporter van de week

Angelo terug bij jeugdliefde Avanti

Sporter van de Week

Door: Stan Wagtman

Angelo van der Hout (19) is een blij man. Sinds deze zomer korfbalt hij namelijk weer bij zijn jeugdclub, Avanti. Op zijn veertiende stapt hij over naar het Delftse Fortuna, op zoek naar meer uitdaging. Een leerzame, succesvolle periode volgt voor Angelo. Maar nu is de student Lifestyle, Sport en Bewegen terug aan de Sportlaan, en dat voelt goed.

PIJNACKER - "Bij Fortuna heb ik een fantastische tijd gehad, maar ben ook blij om nu weer terug bij Avanti te zijn. Ik vertrok als B-junior om meer uitgedaagd te worden. In die tijd zat ik namelijk ook bij regionale jeugdteams die mij aanraadden hoger te gaan spelen en het mezelf moeilijker te maken. Dat kon bij Fortuna", aldus Angelo. Bij Fortuna beleeft hij een succesvolle tijd: "Het allermooiste was toch wel de nationale jeugdfinale met de A1 in de Ziggo Dome. De tribunes waren vol, onder andere met familie, vrienden, en ook mensen van Avanti. Ik stond in de basis en we wonnen ook nog eens. Daar ben ik toch wel een beetje trots op."

Jeugd

Korfbal is niet direct de eerste sport die de jonge Angelo trekt: "We verhuisden toen ik vier was van Spijkenisse naar Pijnacker, omdat mijn astma in Pijnacker – hier zijn geen fabrieken - minder zou zijn. Eerst begon ik met voetbal, maar ik merkte al snel dat ik met mijn handen beter was dan met mijn voeten." En dat is volgens Angelo wel te verklaren. Korfbal is al van jongs af aan dé sport in het gezin: "Aan mijn vaders kant van de familie is iedereen gek op korfbal. Het komt dus ook een beetje door mijn vader dat ik op korfbal ging. Ook mijn moeder heeft trouwens vroeger gekorfbald." Op steun van thuis kan Angelo dan ook altijd rekenen: "We zijn met zijn allen best wel fanatiek. Mijn ouders zijn er altijd bij, uit en thuis."

Avanti

Bij Fortuna heeft Angelo het goed naar zijn zin, maar de stap naar het eerste blijkt lastig: "Een plaatsje veroveren in het eerste team van Fortuna is voor weinig mensen weggelegd. Bij Fortuna speelde ik in de A1, maar zou komen te spelen in Fortuna 2." Dus laat Angelo de kans, ondanks dat Avanti in een klasse lager – de Hoofdklasse – speelt, niet liggen: "Ik kon bij Avanti wél in het eerste spelen. Nu wil ik met Avanti kampioen worden." Bij Avanti is deze fitnessinstructeur van de Viergang een belangrijke speler: "We moeten allemaal allround zijn. Ik geloof wel dat ik Avanti daar met mijn kwaliteiten bij kan helpen."

Plezier

Ondanks zijn jaren bij Fortuna heeft Angelo bij Avanti nog altijd veel vrienden, verspreid over allerlei teams "Avanti heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. Ik vind het ook oprecht leuk om me in te zetten voor de club. Daarom train ik dit jaar twee keer in de week de B1. Soms komt het niet goed uit, maar ik probeer zo vaak mogelijk te gaan kijken bij ze." Maar bij Avanti wordt er niet alleen gekorfbald: "Ook mijn vriendin heb ik daar ontmoet. Ik heb er dus ook nog iets aan overgehouden", aldus een glimlachende Angelo.

Diploma

Met zijn MBO-diploma binnen handbereik, kijkt Angelo vooruit naar de nabije toekomst: "Om eerlijk te zijn weet ik nog niet precies wat ik volgend jaar ga doen. Fysiotherapie lijkt me erg leuk. Stiekem heb ik een carrière als korfballer ook nog niet uit mijn hoofd gezet, maar ik moet realistisch blijven. Ik wil vooral plezier hebben bij Avanti en zorgen dat we zo hoog mogelijk eindigen. Het leeft echt bij ons."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten