Delftse Molen de Roos is prachtig verlicht met de nieuwe led-verlichting.
Delftse Molen de Roos is prachtig verlicht met de nieuwe led-verlichting. (Foto: )

Midwintermalen Molen de Roos

Delft - Op zondag 16 december van 17.00 tot 20.00 uur is het Midwintermalen bij de Delftse Molen de Roos. We vieren dat de dagen weer langer worden en de natuur zich voorbereidt op een nieuw groeiseizoen van het graan. Precies een jaar geleden startte op Midwinter de actie 'Molen in het Licht!' Met hulp van 222 kleine en grote donateurs is de duurzame verlichting van dit Delftse icoon gerealiseerd. En daar zijn ze trots op. Na proefdraaien en afstellen zal de molenverlichting in het bijzijn van wie daaraan heeft bijgedragen officieel in gebruik genomen worden op deze avond. De Roos draait en maalt bij voldoende wind. Molenaars en gidsen laten de molen graag van binnen zien.

Natuurlijk is er muziek en zang: 17.00-18.30 uur Midwinterzang met Ars Vocalis, 18.30-20.00 uur Folkmuziek van Widar Volk
Molenwinkel Ambacht is open en er is een marktje met o.a. warme dranken, soep, brood, oliebollen en flappen van molenmeel en de nieuwe uitgave van het boek 'Van stadswal naar tunneldak'. De opbrengst van de avond gaat in de spaarpot om de 'blauwe maalstenen' die tijdens de spoorzoneverbouwing zijn gevonden weer in gebruik te kunnen nemen. www.delftsemolen.nl.

Meer berichten