Foto:

Advent & Kerstconcert

Delft - Na Sint-Nicolaas wordt er traditiegetrouw in de Maria van Jessekerk een Advent & Kerstconcert ten gehore te gebracht. De Adventstijd is ingetogen: voor deze tijd is door de eeuwen heen veel mooie muziek geschreven. In dit Advent & Kerstconcert, dat wordt uitgevoerd op zondagmiddag 9 december om 15.00 uur, zijn afwisselend gezangen van een mannenkoor (Schola Cantorum) en orgelmuziek van organist Petra Veenswijk te horen. Het is daardoor een zeer afwisselend programma.
De Schola Cantorum o.l.v. dirigent Theo Goedhart zal gregoriaanse gezangen ten gehore brengen. Deze Schola, bestaande uit circa 25 mannen, is een gelegenheidskoor dat bestaat uit zangers van de Schola van de Hartenburgkerk uit Leiden, Deo Sacrum- Delft en mannenkoor Vox Latina. Bijzonder aan is dat de Schola gekleed gaat in toog en superplie.
Tussen de gezangen door zal Petra Veenswijk het bijzonder Maarschalkerweerd- orgel laten klinken met orgelwerken die geïnspireerd zijn op deze gregoriaanse gezangen. De toegang voor dit concert is vrij, wel is er een collecte. Zie ook: www.veenswijkorgel.nl

Meer berichten