Foto: TV Delftse Hout
Sporter van de week

Delftse Hout haalt topteam binnen

Sporters van de Week

Door: Annemarie de Vries

Afgelopen september kon tennisvereniging De Delftse Hout verheugd melden, dat ze een topteam binnen hadden gehaald voor de zaterdagcompetitie. Een vriendenteam van allemaal toppers uit de regio, met een gemiddelde rating van ongeveer 2. Dat belooft wat!

Delft - De Delftse Post sprak met een afvaardiging van deze heren om te achterhalen wat hen naar Delft brengt.

Vriendenteam

Het team bestaat uit Jeffrey Paanakker (rating 3), Thomas Gloudemans (2), Yannick Goossens (2), Kevin Bolhouwer (1) Cedric Willems (2), Leon Vellekoop (2) en Rick van Dijk (3). "Jeffrey en Kevin gaven hier al les", legt Cedric uit. "We zijn al jaren goed bevriend met elkaar en wilden nu eens samen in de competitie uitkomen. Zo kwamen we bij de Delftse Hout uit." De prachtige mooie vloer, die ook al Arantxa Rus en Robin Haase naar Delft lokte voor trainingen, was dus niet eens de doorslaggevende factor. "Maar is wel een enorme meevaller", meldt Yannick: "Dit is echt wel met afstand de beste baan in de regio, heel wat anders dan zo'n tapijthal. Het voordeel is ook dat in de zomer wedstrijden door kunnen gaan als het regent."

Uit de regio

De mannen zijn met zijn zevenen, waar een team meestal uit vier of vijf personen bestaat. "Dan kunnen we lekker doorwisselen" legt Cedric uit: "en sommigen spelen ook nog competitie op zondag, dus is het wel fijn als je op zaterdag maar één wedstrijd hoeft te spelen." De heren komen grotendeels uit de de regio Haaglanden, behalve Leon. Hij woont in Driebergen, waar hij een fulltime baan heeft als tennisleraar. "Ik kom hier wel vandaan hoor", vertelt hij. "dus dan is het wel leuk om hier af en toe te zijn. Hoewel ik eerlijk moet zeggen dat een uitwedstrijd voor mij soms prettiger is qua afstand dan een thuiswedstrijd."

Beste jeugd

De heren hebben allen in hun jeugd op hoog niveau gespeeld en hebben bij de beste jeugd gehoord. Drie van hen zijn zelfs ooit Nederlands kampioen geweest. Sommigen hebben daarnaast in het begin nog gevoetbald, maar Jeffrey Paanakker doet dit nog steeds en ook nog eens in het eerste van DHL. Hij hoeft zich dus niet te vervelen in het weekend. Inmiddels tennissen de mannen voor de lol, maar ze willen nog wel een beetje uitdaging.

LinkedIn koning

Verenigingsmanager Onno Posthumus is duidelijk blij met de komst van de heren, die hij natuurlijk ook weer op LinkedIn aankondigde. "Hij is de LinkedIn koning hoor, mag dat in de krant?" lacht Yannick. Maar een beetje waar is het wel, want zijn bericht dat Haase kwam trainen was maar liefst 30.000 keer gezien.

"Toen ik hier begon, heb ik gewoon iedereen die iets met tennis had uitgenodigd," legt hij uit: "nu heb ik 4700 contacten."

Doelen

Hoewel het binnenhalen van deze mannen al een groot succes was heeft hij nog veel meer ideeën en het kersverse topteam juicht dat van harte toe. De verenigingsmanager: "Mijn doel is er een bruisend park van maken, waar alle niveau's het naar hun zin hebben."

"Mooi doel!" verzucht Yannick. En laat daarmee gelijk blijken hoezeer de heren het al naar hun zin hebben bij Tennisvereniging de Delftse Hout.

Het doel van Heren 1 is dan ook duidelijk: "We willen vooral van de competitie gaan genieten"

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten