Foto: Annemarie de Vries

Delftse organisaties verrast met bijdrage

Door: Annemarie de Vries

De Laatste Eer pakt uit

Tijdens de nieuwjaarsreceptie afgelopen maandag van uitvaartvereniging De Laatste Eer in Museum Prinsenhof Delft werden maar liefst drie organisaties verblijd met een financiële bijdrage voor hun activiteiten. Swim to Fight Cancer Delft en Kledingbank de Buurvrouw ontvingen een cheque van elk €2500,-. Museum Prinsenhof kreeg een partnerschap aangeboden voor hun tentoonstelling over Pieter de Hooch.

Delft - Paul de Bree, voorzitter van uitvaartvereniging de Laatste Eer: "Als vereniging willen wij ook deel uitmaken van het Delftse leven, daarom vinden wij het belangrijk organisaties financieel te ondersteunen, waarbij veel vrijwilligers betrokken zijn." Dit jaar viel deze eer te beurt aan Swim to Fight Cancer Delft en kledingbank De Buurvrouw.

Het Delftse zwemevenement Swim to Fight Cancer vindt dit jaar voor de derde keer plaats op één september. In 2017 haalde dit evenement maar liefst €135.000,- op. Voorzitter Sjaak Lispet: "Dit jaar wil ik er €200.000,- van maken".

Kledingbank 'De Buurvrouw' zorgt dat mensen met een minimaal inkomen in Delft en omgeving goed gekleed door het leven gaan. Ze helpen ongeveer 450 gezinnen. De financiële bijdrage kwam goed van pas, want hoewel de kledingbank geheel op vrijwilligers draait zijn er natuurlijk wel de nodige kosten.

Vanaf 11 oktober van dit jaar is de tentoonstelling 'Pieter de Hooch in Delft, uit de schaduw van Vermeer' te zien in Museum Prinsenhof Delft. Na Johannes Vermeer wordt Pieter de Hooch internationaal beschouwd als de beroemdste Delftse meester van de Gouden Eeuw. Dit sluit mooi aan op het Delftse Gouden Eeuwjaar, wat het thema van 2019 is. Directeur van het museum Janelle Moerman, die totaal overvallen werd door dit aangeboden partnerschap: "We hebben op dit moment al 27 stukken weten te achterhalen. Het belooft weer een heel bijzondere tentoonstelling te worden, waar ik nu al heel trots op ben".

Wethouder van cultuur Bas Vollebregt was zo blij met al deze gulle gaven, dat hij spontaan toezegde op 1 september ook het kanaal in te springen om te zwemmen tegen kanker.

Meer informatie

Kledingbank de Buurvrouw zamelt kleding in voor mensen die moeten rondkomen van een minimaal inkomen. Wilt u kleding inleveren of gebruik maken van de kledingbank, kijk dan op www.kledingbankdebuurvrouwdelft.nl. Swim to Fight Cancer Delft is een zwemevenement waarbij deelnemers geld inzamelen voor kankeronderzoek. Dit jaar vindt het op 1 september plaats. Zie: www.facebook.com/SwimtoFightCancer015. Voor informatie over Museum Prinsenhof Delft, zie: www.prinsenhof-delft.nl.

Meer berichten