Beleef een energieke vlucht uit het alledaagse en een intense beleving van het nu.
Beleef een energieke vlucht uit het alledaagse en een intense beleving van het nu. (Foto: )

Ga aan de 'Mechanical Ecstasy' in het theater

Delft - Uitverkochte nachtclubs. Dansvloeren vol uitbundig publiek. De rave-cultuur, ontstaan in de jaren '80 met de RoxY als creatief middelpunt, is de inspiratie voor 'Mechanical Ecstasy'. Uniek: deze vrijdag te beleven in een tot tijdelijke club omgebouwd toneel van Theater de Veste!

Tijdens deze voorstelling is het podium omgedoopt tot een wervelende dansvloer. Uit het boxen klinkt opzwepende dance muziek, speciaal gecomponeerd door topproducers Thijs de Vlieger (NOISIA) en Jan-Bas Bollen. Op een podium staan de muzikanten van Slagwerk Den Haag de elektronische tracks live te spelen. Op de andere podia gaan negen dansers van internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni tot het uiterste. Met een taalspuwende actrice als hun gestoorde predikant. Gezamenlijk maken zij een nieuw soort high waarin feest en voorstelling dwars door elkaar heen lopen.

Het danstheater van Club Guy & Roni herschrijft de wetten van het genre. Het gebruiken van meerdere kunstvormen zorgt voor unieke voorstellingen. Het is een ervaring die qua intensiteit veel op een rave lijkt. Na afloop draait het Haagse dj collectief Dushi Sanka de sterren van de hemel. Zie: www.theaterdeveste.nl

Meer berichten