Simone Hendriks en Raymond van den Berg
Simone Hendriks en Raymond van den Berg (Foto: Delft.business)

Delftse Starters Meet-up

Van de redactie

Een must voor nieuwe ondernemers

Een must voor iedere nieuwe ondernemer in Delft. Netwerkclubs en ondernemersverenigingen presenteren zich en deelnemers krijgen tips over het starten van een bedrijf en over het opbouwen van een netwerk. En als klap op de vuurpijl een pitchtraining van Jouri Schoemaker, voormalig Nederlands Kampioen Pitchen. Raymond van den Berg, eigenaar Lunchcafé Healthy & Happiness, en Simone Hendriks, manager marketing OGD ict-diensten, vertellen waarom zij op dinsdag 19 februari aansluiten bij dit initiatief van ondernemersplatform Delft.business.

Delft - OGD ict-diensten vindt het belangrijk veel voor de stad te doen, met name voor starters. "Waarom? De match zit hem in de cultuur en de mensen", vertelt Hendriks. "Onze organisatie kenmerkt zich door de drive en ondernemingszin. Door de kruisbestuiving tussen onze mensen en ondernemers te faciliteren leren we van elkaar en blijven we elkaar inspireren. OGD is 30 jaar geleden opgericht door vijf TU-studenten. De vibe die zij destijds hadden, een open en vrije bedrijfscultuur, is er nog en dat is uniek. Wat betreft ICT-dienstverlening hebben wij bijna alles in huis en daarbinnen is ruimte om te ondernemen en te experimenteren. Medewerkers bepalen hun eigen groeipad. Inmiddels hebben we 1250 mensen in dienst, maar ook op deze schaal houden we vast aan onze cultuur en ondernemerschap. De kernwaarden: flexibiliteit, inventiviteit, vrijheid en oprechtheid staan bij ons hoog in het vaandel. Dit uit zich in onze dienstverlening en onze werkwijze, die we graag met anderen delen."

Wat begon als een positieve Instagramaccount van zijn vrouw, groeide in een paar maanden uit tot een lunchcafé aan de Brabantse Turfmarkt. Raymond van den Berg: "Mijn vrouw kreeg zoveel positieve reacties op de gerechten die zij via Instagram deelde, dat we tegen elkaar zeiden: Hoe mooi zou het zijn om dit tot leven te brengen. Sinds 1 november zijn we open en kan iedereen van onze smoothiebowls, salades en broodjes genieten die grotendeels met producten van lokale ondernemers zijn gemaakt. Op die manier kun je echt iets voor elkaar betekenen. Het is veel persoonlijker, je bepaalt zelf wat je mooi vindt en gunt elkaar omzet. De Starters Meetup is voor mij een ideaal moment om het Delftse netwerk (beter) te leren kennen, om te sparren en te kijken waar mogelijkheden liggen. Daar word je allemaal wijzer van. Op die manier kan ik doen wat ik leuk vind en al die passie en positieve energie in Healty & Happiness stoppen."

Een event wordt altijd beter als je het samen maakt: Rabobank, Ruitenburg adviseurs & accountants, LaRed zijn inhoudelijk partner van het event. Zij delen hun kennis rond het starten van een bedrijf en geven de beste netwerktips. Daarnaast zijn ook MKB Delft, VNO-NCW Delft, Printerpro.nl en Radex partner van de Starters Meetup.

Ook zin om te komen? Meld je aan via https://delft.business/startersmeetup/. Locatie: OGD ict-diensten, Rotterdamseweg 380, Delft

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden