Valentijn (links) en Arnaud Dukker na afloop van de nieuwjaarswedstrijd (foto: Wout Toet).
Valentijn (links) en Arnaud Dukker na afloop van de nieuwjaarswedstrijd (foto: Wout Toet). (Foto: Wout Toet)
Sporter van de week

Onlosmakelijk: De Dukkers en DHL

Sporters van de Week

Door: Annemarie de Vries

Met elkaar waren ze afgelopen jaar 150 jaar lid van de voetbalvereniging sv DHL, vader Jan Dukker en zijn zoons Arnaud (48) en Valentijn (47). Arnaud: "Ik denk dat wij de enige Delftse familie zijn die zoveel wedstrijden in een eerste elftal van één club heeft gespeeld. Het moeten er meer dan 750 zijn".

Delft - Het is inmiddels al zeker 10 jaar geleden dat de broers Arnaud en Valentijn Dukker furore maakten in het eerste van DHL, maar vergeten zijn ze daar nog lang niet. Beiden hebben zich tot ver in de dertig staande weten te houden in de selectie. Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden ze gehuldigd voor hun 40-jarig lidmaatschap.

Vader 70 jaar lid

Helaas mocht vader Jan dit moment niet meer meemaken, omdat hij afgelopen september overleed. Arnaud: "Kort voor zijn overlijden is het bestuur langs geweest om mijn vader zijn speldje voor zijn 70-jarig lidmaatschap te overhandigen, omdat toen al duidelijk was dat hij de nieuwjaarsreceptie niet zou halen." Valentijn: "Dat was een mooi moment. Hij had net een goede dag en heeft alles nog bewust mee gekregen, supertrots was hij. DHL was zo belangrijk voor hem".

Icoon van DHL

Arnaud: "Ook tijdens de nieuwjaarsreceptie werd er nog even aan hem terug gedacht, een icoon van DHL werd hij genoemd. Hoewel we er liever met zijn drieën hadden gestaan, was het zo toch heel mooi gedaan." Tot hoge leeftijd voetbalde Jan Dukker bij DHL, een jaar of 20 in de eerste en daarna trainde hij nog wel eens mee en speelde 7 tegen 7 tot zijn zeventigste. Arnaud: "Na het voetballen is hij gaan hardlopen om fit te blijven. Op een gegeven moment ging het wel langzamer en werden de rondjes korter, maar tot hij ziek werd op zijn 79e heeft hij het volgehouden".

Liefde voor sport

Jan's zoons volgen zijn voorbeeld en zijn ook altijd blijven sporten. Voetballen doen ze nog maar sporadisch zoals met de nieuwjaarswedstrijd van Oud DHL tegen de selectie, maar tennissen doen ze wel fanatiek. Ze spelen competitie en trainen daarnaast samen zo'n twee keer per week. Valentijn: "Dat ontaardt ook meestal in een wedstrijd hoor, zo fanatiek zijn we nou eenmaal wel." Als kind waren ze altijd aan het voetballen, ook buiten het veld. "Wat wil je met twee jongens met anderhalf jaar leeftijdsverschil." zegt Valentijn: "Ik herinner me een vakantie waar een goal op het strand stond. Voor mijn gevoel hebben we twee weken lang doorgebracht met op doel schieten."

Voetbalgenen

Helaas moet DHL het na de broers zonder de Dukkers doen, beide broers hebben kinderen, maar geen van allen voetbalt. "Ik vrees dat we de voetbalgenen niet meer hebben doorgegeven", lacht Valentijn.

Zelf begonnen ze op vijf- en zesjarige leeftijd bij DHL bij de allerkleinsten in de zaal. Arnaud: "Waar wij woonden gingen de meesten naar Delfia of vv Delft, maar daar was geen sprake van bij ons: wij moesten natuurlijk mee naar DHL." Dat dat goed uitgepakt heeft is 40 jaar later in ieder geval wel duidelijk. Arnaud: "Het is gewoon een hele fijne warme familievereniging, waar iedereen zich thuis voelt. Een jaar of 10 geleden was het ledenaantal wel erg afgenomen, maar nu gaat het gelukkig weer heel goed met de club. Daar zijn we echt blij om, binnenkort gaan ze een grote verbouwing doen, dus plannen genoeg."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten