Foto: Delft Imagebank

Werkgroep omgeving Prinsenhof compleet

De werkgroep die gaat meedenken over de toekomst van het gebied rond Museum Prinsenhof Delft is compleet. De komende maanden gaat de werkgroep aan de slag met drie toekomstscenario's voor de ontwikkeling rond dit gebied.

Delft - Het eerste scenario bevat maatregelen die noodzakelijk zijn om het museum als gebouw klaar te maken voor de toekomst. Te denken valt aan het verbeteren van de bezoekersvoorzieningen en het klimaatsysteem van het gebouw. Het tweede scenario geeft daarnaast ruimte aan de ambities van Museum Prinsenhof Delft om te groeien en beter zichtbaar te worden. Het derde, meest uitgebreide scenario geeft een visie op het gebied als geheel, waaronder museum, Sint Agathaplein, Prinsentuin en Prinsenkwartier. De scenario's zijn voor de zomer klaar en worden aan het gemeentebestuur voorgelegd.

De werkgroep bestaat uit mensen van verschillende achtergronden die zich betrokken voelen bij het museum en omgeving. Een groot deel van de werkgroep is gevormd op basis van gesprekken die vorig jaar zijn gevoerd. Na een oproep zijn in januari drie extra leden toegevoegd, zodat de werkgroep een brede vertegenwoordiging van de stad vormt.

De activiteiten van de werkgroep zijn te volgen via de social media kanalen van gemeente Delft en via www.delft.nl/prinsenhof. De werkgroep is per e-mail te bereiken via: werkgroep@delft.nl. Kijk voor meer informatie op: www.delft.nl/prinsenhof

Meer berichten