De rode loper was uitgelegd voor de raadsleden bij het gemeentehuis in Pijnacker.
De rode loper was uitgelegd voor de raadsleden bij het gemeentehuis in Pijnacker. (Foto: )

Bibliotheek neemt theater Nootdorp over

Unaniem stemde de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp afgelopen donderdag in met de plannen om het beheer en exploitatie van Theater CulturA vanaf het volgend theaterseizoen over te dragen aan Bibliotheek Oostland.

Nootdorp - De Bibliotheek gaat dit doen samen met de netwerkpartners SWOP (Stichting Welzijn & Ondersteuning Pijnacker-Nootdorp) en het Jeugd- en Jongerenwerk (Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Midden-Holland). Petra Togni, directeur van bibliotheek Oostland kreeg drie jaar geleden de vraag of zij mee wilde denken over de rol van Bibliotheek Oostland in de overname van het beheer van Theater CulturA. De gemeente wilde toe naar een bredere ontmoetingsplek in Nootdorp, voor alle inwoners, niet alleen voor kunstminnende bezoekers. Bibliotheek Oostland weet, door het in 2016 geopende sociale buurthuis, Buurt & Zo in de Pijnackerse vestiging, wat er komt kijken bij het beheren van een buurtcentrum. Daarnaast is ervaring op gedaan met Theater 't Web in Bleijswijk. "CulturA gaat het sociaal cultureel kloppend hart in de Dorpsstraat van Nootdorp worden", vertelt Togni, die die avond de rode loper had uitgelegd voor een laatste charmeoffensief richting raadsleden.

De komende tijd zal gebruikt worden om verder in gesprek te gaan met de huidige gebruikers van Theater CulturA, aanpassingen te doen aan het pand om het geschikt te maken voor de inhuizing van Bibliotheek Oostland en de partners. Het kleine servicepunt van Bibliotheek Oostland aan de Markt in Nootdorp zal dan na de verhuizing sluiten.

SBJ SamenSterk

SWOP, Bibliotheek Oostland en STJJMH zijn verenigd in het samenwerkingsverband SBJ SamenSterk. Dat de partners elkaar versterken als ze de krachten bundelen is in dit voorbeeld wel duidelijk zichtbaar geworden.

Meer berichten