Muzikant en kunstenaar Bennie Jolink stuurt ook een kunstwerk in voor de zomertentoonstelling. Doe jij ook mee? Foto Rijksmuseum
Muzikant en kunstenaar Bennie Jolink stuurt ook een kunstwerk in voor de zomertentoonstelling. Doe jij ook mee? Foto Rijksmuseum (Foto: )

Hang jij straks in het Rijksmuseum?

Door de redactie

Expositie 'Lang Leve Rembrandt'

Het Rijksmuseum nodigt iedereen uit om mee te doen aan de zomertentoonstelling. Inspiratie voor deze tentoonstelling is Rembrandt. Van amateur tot professionele kunstenaar en van jong tot oud, iedereen kan een eigengemaakt kunstwerk inzenden.

Amsterdam - Het Rijksmuseum hoopt honderden kunstwerken te kunnen tonen onder de titel 'Lang Leve Rembrandt'. Op 15 juli 2019, Rembrandts verjaardag, is de feestelijke opening van de tentoonstelling.

Iedereen kan aan de slag met een kunstwerk geïnspireerd op Rembrandt. Schilderij, foto, beeldhouwwerk of installatie, elke vorm van beeldende kunst kan tussen 1 februari en 31 maart 2019 digitaal worden ingestuurd. Voor de voorwaarden, zie: www.rijksmuseum.nl/nl/lang-leve-rembrandt

De selectieprocedure start in april 2019. Een jury, bestaande uit kunstenaars en medewerkers van het Rijksmuseum, beoordeelt de ingezonden kunstwerken in meerdere rondes op creativiteit, originaliteit en techniek.

Bennie Jolink, muzikant en kunstenaar is deelnemer en groot liefhebber van Rembrandt. "Toen ik in Amsterdam woonde, ging ik veel naar het Rijksmuseum. Rembrandt fascineerde mij, en nu nog steeds. Als ik het Joodse Bruidje bekijk, zie ik wat Vincent van Gogh ook zag. Je kunt er eindeloos naar kijken. Ik schilder nu zelf een portret van Rembrandt en hoop dat heel Nederland met mij mee doet."

Lang Leve Rembrandt is van 15 juli tot en met 15 september te zien in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum. Het Rijksmuseum viert het Jaar van Rembrandt met tentoonstellingen, lezingen en activiteiten ter gelegenheid van zijn 350ste sterfdag. Naast Rembrandts in het voorjaar presenteert het Rijksmuseum in het najaar Rembrandt-Velázquez met topstukken van dé grote meesters uit de 17e eeuw uit Nederland en Spanje. Schilderijen van Velázquez, Rembrandt, Murillo, Vermeer, Zurbarán, Hals en Ribera komen voor het eerst samen dankzij de samenwerking tussen het Museo del Prado in Madrid en het Rijksmuseum.

Meer berichten