Tim Faase vertelt een spookverhaal.
Tim Faase vertelt een spookverhaal.
Sporter van de week

Supervrijwilliger van Hudito

Elke vereniging heeft hem wel: de supervrijwilliger. Zo iemand die er altijd is, die iedereen kent en die enorm veel betekent voor de vereniging. Hockeyvereniging Hudito heeft Tim Faase (33). Tim: "Ik vind het hier gewoon altijd gezellig, het voelt als een tweede huis."

Door Annemarie de Vries

 Faase is al 25 jaar lid en speelt nu in Heren 5. Vóór hem was zijn vader al lid van de verenging en ook zijn broer is lid. Daarnaast traint hij een vrouwen veteranenteam en is hoofdtrainer en coach van jongens B1. Ook verzorgt hij het technische deel van de website, wat voor de hand ligt, omdat hij in het dagelijks leven software-ontwikkelaar is. Zo komt het dat hij vaak 5 of 6 dagen per week op de club te vinden is. "Vaak blijf ik hangen bij verschillende wedstrijden kijken en met coaches en trainers praten we vaak ook nog even na na de wedstrijden", vertelt hij.

Maar het hoogtepunt van het jaar is toch wel het jaarlijkse E-kamp dat hij helpt organiseren. Faase: "Mijn vader heeft dit destijds opgezet toen mijn broer bij de E-tjes speelde en ik heb dat uiteindelijk overgenomen." Faase doet dit nu een jaar of tien en het kamp is steeds groter geworden. Er gaan jaarlijks rond de honderd kinderen mee. Ze gaan dan een weekend naar Leusden. Faase: "Prachtig om te zien hoe ze helemaal los gaan in het bos. Als ik in de zomer in de stad loop dan word ik continu gegroet door allemaal kinderen die mij opeens kennen."

Zo'n kamp heeft altijd een paar standaard onderdelen, zoals een speurtocht, een vossenjacht, het smokkelspel, een barbecue en natuurlijk ontbreekt de Bonte Avond niet. Na afloop vertelt de hockey-vrijwilliger altijd een spannend spookverhaal, dat inmiddels grote faam geniet binnen Hudito. Iedereen heeft het erover en alle honderd kinderen zijn dan muisstil. Faase: "Deels verzin ik het ter plekke en sommige onderdelen heb ik ergens opgepikt of onthouden en die verwerk ik dan in het verhaal. Ik doseer het wel een beetje hoor, dat het niet te eng wordt."

Samen opgroeien

Faase zelf heeft nog steeds contact met leeftijdsgenoten met wie hij in de jeugd al in een team zat. Ze zijn eigenlijk jaren met elkaar door gegroeid door alle leeftijdscategorieën en ook bij de senioren hebben ze jarenlang samen in een recreatieteam gespeeld. Hier zijn echt vriendschappen voor het leven uit ontstaan. Faase: "Dat vind ik dus zo mooi aan Hudito en daarom vind ik het fijn om hier vrijwilliger te zijn."

Tip ons!

Kent u iemand die het verdient om Sporter van de week te worden, stuur dan een email naar redactie.dp@persgroep.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden