Logo delftsepost.nl


kort nieuws regio

Wat is er te doen in de regio Delft?

Repair Café en ruiltafel

NOOTDORP - Tijdens het Repair Café van 17 december is Stoelmassage-Nootdorp aanwezig. Karina geeft gratis demonstraties. Ook is er een tafel waar boeken, spelletjes en puzzels geruild kunnen worden. De vrijwilligers staan klaar om elektrische apparaten, maar ook speelgoed en kleding te repareren. Van 10.00 tot 12.00 uur in basisschool de Regenboog, Kon. Julianastr. 1 in Nootdorp. Meer info: Facebook: RepairCafePijnackerNootdorp of repaircafepn@gmail.com.

Kerstmarkt Den Hoorn

DEN HOORN - In winkelgebied Dijkshoornseweg wordt vrijdag 16 december van 16.00 tot 21.00 uur een kerstmarkt gehouden. Er zijn kramen met kerst- en winterse producten en muziek. Zie info@015-events.nl

Kerstconcert

DEN HOORN - Het kerstoratorium De Verhalen is zaterdag 17 december om 19.00 uur te zien in de HH Antonius en Corneliuskerk in Den Hoorn. Een verhaal rondom Jozef en Maria, maar ook met Elisabeth, de engel Gabriël, de herders, de drie koningen en Simeon. Na de pauze klinken bekende kerstliederen. Met een koor uit van zangers uit Den Hoorn en Delft en een ad hoc orkest.

Kringloopmarkt

SCHIPLUIDEN - De kringloopmarkt van Schipluiden wordt op zaterdag 17 december gehouden aan de Dr. J. de Koninglaan 2a. De markt is van 10.00 tot 14.00 uur. Bezoekers kunnen rondsnuffelen tussen allerlei tweedehands spullen en boeken. Van theeglas tot bloemenvaas, van pop tot auto en van ganzenbord tot kwartetspel. Er zijn ook veel boeken, babyspullen, puzzels, cd's en dvd's en kerstartikelen te vinden. De opbrengst van de kringloopmarkt is voor het onderhoud van de dorpskerk. De markt van zaterdag 31 december vervalt. Voor meer informatie: toneijk@live.nl.

Maaslandse vogelmarkt

MAASLAND - Nu de meeste vogelshows ten einde zijn, bieden veel vogelliefhebbers hun overbodige vogels te koop aan. Zo ook tijdens de vogelmarkt die de Maaslandse Vogelvereniging op zaterdag 17 december organiseert. Tijdens deze markt zijn zowel handelaren als particulieren aanwezig. Bovendien zijn diverse voeders en kweekmaterialen verkrijgbaar. Ook nestkasten voor vrijwel alle soorten vogels worden aangeboden.
Deze vogelmarkt vindt plaats in het verenigingsgebouw van de Maaslandse Vogelvereniging aan het Doelpad 5 in Maasland. De deuren openen om 13.00 uur en sluiten om 16.00 uur. De toegang is gratis.

Rotary Santa Run voor de Nierstichting

PIJNACKER-NOOTDORP - In december organiseert de Rotary door het hele land de Rotary Santa Run: een sfeervolle kerstmannen fun run voor jong én oud. Ook Pijnacker-Nootdorp komt in kerstsfeer tijdens de Rotary Santa Run op zondag 18 december. De organisatie steunt hiermee de Nierstichting in de ontwikkeling van de draagbare kunstnier. Vorig jaar zetten 13 Rotary's door het hele land zich in voor de Nierstichting en haalden met bijna 4.000 kerstmannen €34.000 op voor de Nierstichting. Deelnemers kunnen gezellig en sportief in actie komen en meedoen met de 3 km lange run door de versierde straten van Pijnacker-Nootdorp. Samen met vrienden, collega's, familie en buren. Deelname aan de Rotary Santa Run Pijnacker-Nootdorp kost €10,-. Voor dit bedrag krijgen deelnemers een kerstmanpak, compleet met muts en baard, een startnummer, een medaille én natuurlijk eeuwige roem. Voor meer informatie en inschrijving: http://pijnacker-nootdorp.rotarysantarun.nl/inschrijven/.
Door deelname dragen de kerstmannen bij aan de draagbare kunstnier. De energie die nodig is om mee te doen aan deze gezellige loop, is niet vanzelfsprekend voor nierpatiënten met nierfalen. Zij zitten drie keer per week vier uur lang vast aan dialyse, te wachten tot hun bloed is gespoeld. Dialyse redt levens, maar is erg zwaar: jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. De draagbare kunstnier die de Nierstichting ontwikkelt, geeft dialysepatiënten weer de energie om een gewoon leven te leiden en maakt hun wereld weer groot.

Inzameling voedsel
en kleding

REGIO - Dorcas Hulp Delft en Haaglanden zamelen op zaterdag 17 december van 10.00 tot 12.00 uur in Delft, Pijnacker en Rijswijk voedsel en kleding in voor de allerarmsten in Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten. In Delft wordt de actie gehouden bij het sorteerdepot van Dorcas aan de Rotterdamseweg 410. In Pijnacker is de actie bij Transportbedrijf Weerheim aan de Noordorperweg tegenover de Plus supermarkt. In Rijswijk wordt actie gevoerd bij de ingang van de Volle Evangelie Gemeente aan de Laan Hofrust 21. Ook wordt in Rijswijk ingezameld bij het inzameldepot depot aan de Merellaan 13 in Rijswijk-zuid/Delft-noord. Op alle inzamellocaties kan men ook financiële giften schenken. Deze worden gebruikt om het vervoer van de ingezamelde goederen te bekostigen. Meer informatie: www.dorcashulpdelft.nl

Kerstconcert viool en piano

PIJNACKER - De Russische-Nederlandse solisten Olena Lavrenko (viool) en Olga Malkina (piano) geven op vrijdag 23 december in de Ontmoetingskerk van Pijnacker een kerstkamermuziekconcert. Op het programma staan werken van Handel, Dvorak, Wieniawski, Bartok en Piazzolla. Ook brengen zij een Nederlandse première; de uitvoering van 12 Horoscope Preludes van de hedendaagse componist A.Igudesman. Veelzijdige , feestelijke en toegankelijke muziek voor jong en oud. Beide solisten treden veelvuldig solo op, spelen kamermuziek in diverse ensembles en zijn verbonden aan diverse bekende orkesten en koren. Olena Lavrenko doorliep het conservatorium in Rostov. Daar werd zij na afloop van een masterclass gevraagd om haar studie in Nederland voort te zetten aan het Codarts conservatorium te Rotterdam. Het concert begint om 20.15 uur. Toegangsprijs: 15 euro. Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Meer informatie: www.olgamalkina.nl

Reageer als eerste
Meer berichten