Van links naar rechts Monique Lansdorp, Rolinha Kross, Gottfrid van Eck en Haytham Safia
Van links naar rechts Monique Lansdorp, Rolinha Kross, Gottfrid van Eck en Haytham Safia (Foto: )

Alhambra Revisited met het Trio Safia

Delft - Het Trio Safia met Rolinha Kross (zang), Monique Lansdorp (viool), Haytham Safia (luit) en verteller Gottfrid van Eck (klarinet) gaat op zondag 10 februari voor in de Synagoge aan de Koornmarkt in Delft met het programma Alhambra Revisited.

Alhambra revisited is een smeltkroes van muziek en verhalen over het sprookjesachtige Alhambra-paleis in Granada. In de Middeleeuwen botsten in Spanje drie culturen en religies met elkaar. Moslims veroverden een groot deel van Spanje dat zij in het Arabisch 'Al Andalus' noemden. Dat heeft grote gevolgen voor de Joden en Christenen die er woonden. Maar behalve conflicten en onderdrukking was er ook culturele uitwisseling en religieuze verdraagzaamheid. Verhalen, poëzie en muziek speelden daarbij een belangrijke rol. En in het eeuwenoude Alhambra zingen die verhalen en muziek nog altijd rond. U brengt een virtueel bezoek aan het Alhambra, het sprookjesachtige Moorse paleis in de stad Granada.

Kaarten online via www.synagogedelft.nl: volwassenen € 14,50 *; Kinderen tot 12 j., CJP en studenten: € 8,00 Aan de zaal (voor zover beschikbaar) : volwassenen € 16,= ; Kinderen tot 12 j., CJP en studenten: € 8,00 .

Muzikanten uit drie verschillende culturen met Nederlandse, Tsjechisch-Joodse en Arabisch-Israëlische wortels zullen het muzikale hofleven van Alhambra voor u in beeld berengen. De kleurrijke zangeres Rolinha Kross werkt samen met de veelzijdige violiste Monique Lansdorp en de Arabische luitvirtuoos Haytham Safia. Regelmatig voegt verhalenverteller Gottfrid van Eck op klarinet zich bij hen. Gevieren rijgen ze een aantal muzikale pareltjes uit Arabo-Andalusische, Sefardisch-Joodse en andere oriëntaalse tradities aan elkaar. Zij beheersen alle muzikale uitdrukkingsmiddelen: van meditatief tot opzwepend en van intiem betoverend tot uitbundig improviserend. Zie ook: www.wilde-eendproducties.nl

Meer berichten