Ragtime Rumours (Foto: Jack Kok).
Ragtime Rumours (Foto: Jack Kok). (Foto: Jack Kok)

Laatste weekend van februari in teken van blues

Van de redactie

Het wordt weer genieten voor muziekliefhebbers uit Delft en omstreken. Het laatste weekend van februari staat Delft in het teken van het Affligem Bluesfestival Delft. Tijdens dit bluesweekend staan ruim 75 gratis toegankelijke optredens gepland in de binnenstad van Delft. Al jaren staat het Bluesfestival Delft bekend als het grootste indoor-bluesfestival van de Benelux.

Delft - Het gevarieerde aanbod van live-optredens staat gepland vanaf vrijdag 22 februari t/m zondagmiddag 24 februari. De ere-divisie van de nederlandse en belgische bluesscene zal naar Delft afreizen. Een groot aantal van deze muzikanten hebben in het recente verleden Blues Awards gewonnen, zoals Lightnin' Guy Verlinde, Big Bo, The Juke Joints, Ralph de Jongh en Robbert Fossen. The Ragtime Rumours – winnaars van de European Blues Challenge 2018 – staan vrijdag 22 februari geprogrammeerd. De Dynamite Blues Band zal Delft op zaterdag aandoen, kort na hun bijdrage aan de International Blues Challenge in Memphis (USA).

Bovendien komt een aantal bands in Delft met hun nieuwste cd. Zo presenteren Black Cat Biscuit, Boogie Beasts en het duo Little Boy & Nightingale hun nieuwste cd en zal de gerenomeerde Nederlandse bluesband Barrelhouse repertoire van hun verzamelbox "45 Years On The Road" spelen.

Zoals bij eerdere edities kunnen alle bluesliefhebbers zich vermaken met een afwisselend programma. Naast een indrukwekkende line-up met diverse stromingen uit de blues en bluesrock, staan ook akoestische optredens, rock & roll en jump & jive op het gratis toegankelijke programma.

Behalve het grote aantal optredens heeft het Affligem Bluesfestival Delft zes Specials. In het weekend staan enkele bijzondere voorstellingen geprogrammeerd in het Rietveld Theater en een Gospel-optreden in de Maria van Jessekerk. De immer succesvolle mondharmonica-workshop is te vinden in het Hampshire Hotel.

www.delftblues.nl

Meer berichten