Foto: Indebuurt.nl/delft

36 jaar op de broodafdeling

Door Ilse Zoutewelle

Delftenaar van de Week

Toen Thea 18 was, kwam ze te werken op de brood- vlees- en kaasafdeling van de Albert Heijn aan de Martinus Nijhofflaan. Sindsdien is ze nooit meer weggegaan. Inmiddels werkt ze al 36 (!) jaar bij 'haar' Appie. "Het liefst werk ik nog tien jaar op de broodafdeling."

Delft - In die 36 jaar heeft Thea behoorlijk veel veranderingen meegemaakt: vier verschillende winkels, ontelbaar veel collega's… Maar vervelend vindt ze dat niet. "Het wordt er alleen maar leuker op. Vroeger werden de broden gebakken afgeleverd bij de supermarkt, nu bakken we ze hier af. Ik ben ook superblij met de nieuwe supermarkt: de broodafdeling van de XL is twee keer zo groot!"

700 broden per dag

Waar Thea de hele dag mee bezig is? Nou, ze heeft het aardig druk. "We moeten brood bakken, snijden, inpakken, prijzen opzetten, de diepvries vullen…" Vooral die eerste twee taken vind ze helemáál niet erg om te doen. "Dat is mijn lievelingswerk. En daar kun je ook druk mee zijn: alleen op maandag bakken we al 700 broden per dag!"

Speciale klanten

Denkt Thea er nooit eens over om een andere baan te zoeken? "Nee hoor, ik heb het naar mijn zin hier. Ik hoop dat ik dit nog tien jaar vol hou. Ik vindt het supergezellig met al die jonge collega's en met de klanten. Ik ben eigenlijk niet zo'n kletskous, maar heb wel een aantal speciale klanten. Met hen maak ik altijd een praatje. Sommige klanten ken ik al vanaf dat ze kind zijn: die komen nu met hun eigen kinderen boodschappen doen. Dat is superleuk."

Zaanse snijder met kaas

Thea is de hele dag in de weer met brood, gebak, croissants en broodjes. Heeft ze nog een favoriet? "Ik ben nogal een moeilijke eter, haha. Geef mij maar bruine Zaanse snijder met kaas. Ik hou niet van brood met allemaal pitjes." Je zult haar dan ook niet zo snel zien snoepen van het lekkers: "Dat doe je alleen in de eerste week als je hier werkt, daarna niet meer. Anders wordt je tonnetje rond!"

Dit artikel komt van indebuurt.nl/delft.

Meer inspirerende verhalen over Delft lezen? Ga dan naar de site.

Meer berichten