Logo delftsepost.nl


Madeleine Kuipers van Delft Winter Podium. Foto: Karl Flieger
Madeleine Kuipers van Delft Winter Podium. Foto: Karl Flieger
Donkere Dagen van Delft

Delft Winter Podium zet binnenstad in een feestelijk licht

DELFT – Dans en Grietje. Onrustzaaiers. Poetry Pop. Wie tussen vrijdag 16 en zaterdag 24 december door de binnenstad van Delft dwaalt, loopt deze en meer opvallende verschijningen tegen het lijf. De organisatoren van Delft Fringe hebben voor de Donkere Dagen van Delft iets extra feestelijks bedacht: Delft Winter Podium. Een agendablokker!

Door Karl Flieger

"We komen nu steeds dichter bij het festival en ik moet zeggen: het wordt met de dag spannender", zegt Madeleine Kuipers. "We willen met een combinatie van theater, muziek, kunst en techniek de binnenstad op een leuke, winterse manier op zijn kop zetten. Omdat we als organisatie altijd met theater bezig zijn, maar eigenlijk vooral om de prachtige stad in deze donkere periode van zijn mooiste kant te laten zien. Bezoekers vanuit Delft weten natuurlijk allang hoe mooi de binnenstad is. Maar mensen van buiten de stad willen we echt vertellen dat ze hier hartstikke welkom zijn. En dat we er als Delftse binnenstad alles aan doen om te zorgen dat ze van elke minuut genieten!"

Zeker in de periode na Lichtjesavond en in aanloop naar Kerst en Oud en Nieuw gaan alle theatrale remmen los. Madeleine: "Wij zorgen ervoor dat de mensen op intieme podia de meest uiteenlopende voorstellingen kunnen zien. Maar dat is lang niet alles. Er wordt nauw samengewerkt met de ondernemers in de binnenstad. Zij zijn dé kracht van Delft. Al die hippe winkeltjes die je her en der ziet verschijnen zijn zo de moeite waard. En we hebben natuurlijk onze geweldige horeca. Wij vonden het een mooie periode van het jaar om dat eens extra in het licht te zetten."

Het borrelt bij Madeleine en consorten al een paar jaar. Den Haag en Rotterdam hebben in de decembermaand allerlei festiviteiten. De hoogste tijd om de mooiste stad van allemaal aan het grote publiek te 'verkopen'. "We hebben Fringe in de zomer en nu het Delft Winter Podium. De stad leent zich echt als geen ander voor zulke evenementen. Lekker overzichtelijk, afwisselend en gezellig. Prima bereikbaar, ook. Mensen kunnen zonder problemen met het openbaar vervoer naar Delft komen. En als ze toch de auto meenemen, dan hebben we onze drie parkeergarages. Maar we zijn toch vooral heel blij met de acts die we hebben kunnen boeken. Ik weet zeker dat het een prachtige week wordt!"

Bekijk het programma op www.delftwinterpodium.nl

Reageer als eerste
Meer berichten