Foto: Fred Roland

Hadley geniet van interactie met publiek

Nieuw album en oude songs

Door: Hélène Ouwerkerk

Op het podium staan is voor de Britse zanger en voormalig Spandau Ballet-voorman Tony Hadley nog altijd het mooiste wat er is. Hadley kijkt dan ook enorm uit naar zijn Europese tournee. Zaterdag 23 februari is Cultuurpodium De Boerderij aan de beurt.

Zoetermeer - Tony Hadley heeft een rijke carrière achter de rug want al sinds zijn twenties staat hij in de spotlights. "Interactie met het publiek daar hou ik van", zegt de sympathieke Brit. Tijdens zijn tournee promoot Tony Hadley zijn album Talking To The Moon. "Het heeft lang geduurd voor het album af was. Ik was het op een gegeven moment zo zat om elke keer te vertellen over het album dat ik aan het maken was. Het moest toch echt af", zegt hij. "Ik ben een perfectionist maar dit is zoals ik het wil hebben. Met een strijkorkest echt mooi." De titel 'Talking To The Moon' past bij Tony. "Ik ben altijd gefascineerd door de ruimte", zegt hij. "Ik woon in een klein dorpje zonder straatverlichting. Dan sta ik 's avonds met mijn hond in de tuin en kijk naar boven. 'Waar zijn we naartoe op weg?', vraag je je dan af. Na de tournee door Groot Brittannië is nu het Europese vasteland aan de beurt. "Ik heb veel fans in Europa", vertelt hij. Toch baart de Brexit hem zorgen. "Ik hoop en bid dat er een verstandige overeenstemming wordt bereikt en dat we toch ook verbonden blijven."

Tijdens zijn show staat uiteraard zijn album 'Talking To The Moon' centraal. "Maar", zegt Tony Hadley. "Ik zing ook Spandau Ballet-songs. Dat verwacht het publiek van mij. En ik vind het heerlijke nummers om te zingen. Als je als artiest zou weigeren om je oude nummers te zingen dan is dat feitelijk muzikale zelfmoord." Favorieten heeft Tony zeker. "Gold is natuurlijk een heerlijk energiek nummer en Through The Barricades is een prachtig emotioneel nummer."

Op tournee door Europa betekent voor Hadley dat hij zijn vrouw Ali en zijn vijf kinderen moet missen. "Mijn jongste kinderen zijn 12 en 7. De jongste was gisteren jarig. Ik was er niet bij. Ze begreep dat. De kinderen zijn geen andere vader gewend dan één die veel weg is." Een lange tournee betekent ook een goede voorbereiding en training.

"Ik heb een personal trainer en verder zorg ik dat ik gezond en fit blijf. Dus niet te veel alcohol en zeker niet voor de show. In Nederland is dat nog best lastig. Jullie hebben goed bier en ik blijf toch een Engelsman, dus ik hou wel van een pint", lacht hij.

Optreden

Tony Hadley treedt samen met zijn vaste band op op zaterdag 23 februari op in Cultuurpodium De Boerderij. Het concert begint om 20.30 uur. Kaarten kosten 43 euro en zijn te reserveren via www.cultuurpodiumboerderij.nl

Meer berichten