Boticelli's bracht Dante's inferno in beeld.
Boticelli's bracht Dante's inferno in beeld. (Foto: )

Arts in Cinema; Botticelli – Inferno

Delft - Op zondagochtend 17 februari vertoont Filmhuis Lumen de kunstfilm 'Botticelli – Inferno.' De 'ontbijtvoorstelling' is een documentaire over de tekeningen die 's werelds grootste poëzie een gezicht gaven. Om 09.30 uur begint het ontbijt, om 10.30 uur wordt de film vertoond. Sandro Botticelli (1445-1510) is een van de onbetwiste meesters van de Renaissance, die de Hel uit Dantes Inferno verbeeldde. Het resultaat is een intrigerend kunstwerk waarin Botticelli de kijkers meeneemt op een reis naar de onderwereld door de negen niveaus van de Hel. Het decor voor deze kunstfilm is uiteraard Florence.

Botticelli – Inferno is onderdeel van de reeks Arts in Cinema en is op zondagochtend alleen te bezoeken in combinatie met een ontbijt. Slechts 30 kaarten zijn verkrijgbaar á 15,- bij de kassa of via filmhuis-lumen.nl. Vanaf 09:30 uur staat het ontbijt klaar en de film begint om 10:30 uur. Op zondagmiddag wordt de film nogmaals maar dan zonder ontbijt vertoond.

Filmhuis Lumen Delft

Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl

Kassa: (015) 214 02 26

Wanneer je een van de onbetwiste meesters van de Renaissance, Sandro Botticelli (1445-1510), mengt met de Hel uit Dantes Inferno, is het resultaat een intrigerende cocktail van dodelijke zonden, gedetailleerde onderzoeken, ontoegankelijke gewelven en ogenschijnlijk onoplosbare enigma's. Botticelli bracht Dantes beschrijvingen tot leven in 102 nauwgezette tekeningen. Het centrale werk van deze tekeningen is de Kaart van de Hel. Dit fascinerende en wrede kunstwerk over zondaars en vergelding, nachtmerries en bestraffing is een soort gids door de verschillende niveaus van de Hel. Al jaren ligt deze tekening van Botticelli – de meest mysterieuze van zijn werken en wellicht ook het belangrijkste als we hem willen doorgronden – achter slot en grendel in de gewelven van het Vaticaan.

Botticelli: Inferno neemt de kijkers mee op een reis naar de onderwereld door de negen niveaus van de Hel. Precies zoals beschreven in Dantes Inferno: alleen door te reizen door de Hel en het Vagevuur kunnen we het Paradijs bereiken.

Over Arts in Cinema:

'Arts in Cinema' is een reeks documentaires over kunst en kunstenaars. Iedere maand vertonen we een documentaire in de reeks: Arts in Cinema. Met als extra attractie een speciale voorstelling voorafgegaan door een heerlijk ontbijt op zondagmorgen. De films zijn ook op zondagmiddag te zien in een reguliere voorstelling en soms ook op andere momenten in de week.

Meer berichten