Meneer de Uil is terug.
Meneer de Uil is terug. (Foto: )

Kindermatinees bij Lumen

Delft - De gehele voorjaarsvakantie zijn er extra kindermatinees bij Filmhuis Lumen en wordt 'De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbosspelen' vertoond. Ruim vijftig jaar na de eerste uitzending van De Fabeltjeskrant is Meneer de Uil weer te zien. Juffrouw Ooievaar, Meneer de Raaf en Ed en Willem Bever uit het Grote Dierenbos in Fabeltjesland beleven hun avonturen dit keer niet op de tv maar als gloednieuwe animatiefilm in de bioscoop.

De eerste 90 kinderen die op maandag 25 of dinsdag 26 februari bij Filmhuis Lumen deze film komen kijken, ontvangen bij binnenkomst een pakketje met een Meneer de Uil T-shirt en textielstiften.

 

Voorts is de nieuwe film Ernest en Celestine, Winterpret te zien voor kinderen vanaf 3 jaar. In de pauzes van kinderfilms is altijd een knutselactiviteit rond het thema van de film, limonade en lekkers. Check filmhuislumen.nl voor de precieze aanvangstijden van de films.

filmhuis-lumen.nl

Meer filminfo:

De Fabeltjeskrant: De Grote Dierenbosspelen

In het Grote Dierenbos is weer van alles te beleven. De picknick van Juffrouw Ooievaar dreigt in het water te vallen als Bor de Wolf geen uitnodiging heeft ontvangen en de andere dieren verdwalen. Daarnaast arriveert er een bijzondere nieuwe gast in Fabeltjesland: Peter Panda uit China. Hij is de neef van Droes de Beer en op wereldreis. Juffrouw Ooievaar vindt het maar niets, zo'n dier uit een ver land. Maar de nieuwkomer blijkt goed van pas te komen als scheidsrechter bij de jaarlijkse Grote Dierenbos-spelen. In de spannende competitie nemen Team Zwart en Team Wit het tegen elkaar op. Welk team zal er winnen?

 

Ernst Celestine, winterpret

De makers van de met een Oscar bekroondespeelfilm over Ernest Célestine, hebben vorig jaar een tv-serie gemaakt die sinds afgelopen september op de NPO te zien is. Van vier afleveringen uit deze serie is een special gemaakt, een speciale winteraflevering die we vanaf 6 februari bij LUMEN te zien is. De met een Oscar bekroonde film trok 300.000 bezoekers in Frankrijk.

Ernest is een grote beer. Hij speelt graag muziek en eet jam. Hij deelt zijn huis met Célestine, een vrolijk en vastberaden weesmuisje. De twee vrienden vervelen zich nooit. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bereiden ze zich voor op de winterslaap van Ernest. Ze moeten hun geadopteerde gans Bibi leren vliegen voor de grote trek. Ze gaan samen naar het muizenbal om de eerste sneeuwvlokken te vieren. En natuurlijk moeten ze niet vergeten om koekjes te bakken voor Ernest, zodat hij met een volle buik aan zijn winterslaap kan beginnen.

 

Filmhuis Lumen Delft
Doelenplein 5
2611 BP Delft
Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl
Kassa: (015) 214 02 26

 

Meer berichten