Vlnr kinderactiviteitenbegeleiders Pauline Stadhouders, Marije Thepass en Karin Vader en de gastvrouwen: Mirjam Groninger en Lia Holierhoek
Vlnr kinderactiviteitenbegeleiders Pauline Stadhouders, Marije Thepass en Karin Vader en de gastvrouwen: Mirjam Groninger en Lia Holierhoek (Foto: Wil Kouwer)

Villa Debora, speciaal voor de kinderen

Van de redactie

Kinderclub van inloophuis Debora

Binnenkort kunnen ook kinderen die met kanker te maken hebben terecht bij Inloophuis Debora. Vanaf één maart start daar namelijk de kinderclub Villa Debora. Kinderen van 4 tot 12 jaar zijn van harte welkom om hun verhaal te delen en leuke dingen met elkaar te doen.

Delft - Het is heel wat als het gebeurt in je leven: dat je de ziekte kanker hebt. En ook als dit je oma, opa, vader, moeder, broertje of zusje overkomt. Wat is kanker eigenlijk? Kunnen er nog kinderen komen spelen? Wordt het bij mij thuis wel weer zoals het vroeger was? Gaat er iemand dood? Villa Debora biedt speelse vormen aan voor kinderen die deze vragen hebben. Ook als de kinderen gewoon graag willen spelen, zijn ze van harte welkom. Kinderen kunnen hun verhaal doen, maar dit hoeft niet. "Het is gewoon fijn als je weet dat je niet de enige bent. We gaan iedere bijeenkomst leuke dingen doen met elkaar. Voorop staat om met elkaar ervaringen te delen en plezier te beleven", aldus Pauline Stadhouders, orthopedagoog en rouwtherapeut van beroep, en activiteitenbegeleider van Villa Debora. Vanaf maart 2019 is er iedere 1e woensdagmiddag van de maand van 15.00-16.30 uur een bijeenkomst in Villa Debora, voor kinderen van 4 – 12 jaar. Iedere bijeenkomst wordt georganiseerd rondom een thema en een vraag: ze lezen een verhaal, er wordt een spel gedaan of creatief aan de slag. Alles gericht op de vraag en de behoefte van de kinderen. Het blijft laagdrempelig en speels. (Groot)ouders/verzorgers kunnen ondertussen een kopje thee of koffie drinken in de huiskamer. Daarbij bieden de twee gastvrouwen Lia Holierhoek en Mirjam Groninger een luisterend oor aan als (groot)ouders/verzorgers dit wensen. Maar ondertussen een bezoekje aan het winkelcentrum in de buurt brengen, is uiteraard ook mogelijk. Villa Debora is voor kinderen uit Delft, Pijnacker-Nootdorp en Midden Delfland en wordt begeleid door vrijwilligers die ervaren professional zijn in het onderwijs en jeugdzorg. Pauline gaat samen met Karin Vader en Marije Thepass (beiden leerkracht en kindercoach) de kindergroep begeleiden.

Pauline: "We gaan met een goed team van start, met voldoende ervaring met kinderen. Karin en Marije zijn leerkrachten die als kindercoach ervaring hebben met verliessituaties en enthousiast van start willen gaan met de kinderen. De ervaring die ik heb opgedaan in mijn eigen praktijk De Levensboom Delft voor rouwtherapie en als kinderbegeleider bij het inloophuis in Leiden kan ik zeker goed gebruiken. Ik heb gemerkt hoe prettig kinderen het vinden als ze van elkaar de steun krijgen die ze nodig hebben en vaak vinden ze elkaar in het spel met speciaal op het onderwerp gerichte boekjes en spelletjes. Verdriet en vrolijkheid liggen dan dicht bij elkaar. Ik heb er super veel zin in!"

Inloophuis Debora

Inloophuis Debora is hét ontmoetingscentrum voor mensen die kanker hebben (gehad) en hun naasten uit de gemeenten Delft, Pijnacker-Nootdorp en Midden Delfland. Inloophuis Debora biedt aandacht, ondersteuning en ontspanning. Van een luisterend oor bij een lekker kopje koffie of thee, t/m een groot activiteitenprogramma. Ook partners, gezinsleden en direct betrokkenen zijn welkom, want "kanker heb je niet alleen". Geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. www.inloophuisdebora.nl

Meer berichten