Foto:

Golden Tenloop is feest voor kinderen

Door: Annemarie Oorthuizen

Elk jaar rennen 800+ kinderen mee

Op donderdag 30 mei is het weer zo ver, dan vindt de 32e editie van de Trompper Optiek Golden Tenloop plaats. "Ieder jaar rennen er heel veel kinderen mee, van iets kleiner tot grotere kinderen. Alle kinderen zijn welkom", aldus Bruun van der Steuijt van AV De Koplopers, die al jaren betrokken is bij de organisatie van de loop. Elk jaar rennen er door de dag heen ruim 800 kinderen mee aan deze grootste loop in de regio.

Delft - De kinderen die de afstand van 1 km lopen geven de aftrap aan het hele evenement. Zij zijn de eersten die het parcours door de historische binnenstad zullen lopen. "Het start op de Beestenmarkt met de warming up van de jongste kinderen", vertelt van der Steuijt. "Het is direct al één groot feest als je alle kinderen daar enthousiast ziet springen". Zelf staat hij al jaren als speaker bij de start en finish op de Burgwal. Een plek die hem ook dierbaar is omdat hij hier is opgegroeid. "Als kind heb ik op Burgwal/Molenpoort nog gevoetbald".

De Golden Tenloop is een loop waar je met de hele familie aan kunt deelnemen. "Als kinderen een beetje kunnen lopen, zijn ze al welkom. Aan de hand van pa of ma, maar ook met opa of oma zie ik ze voorbij komen. Het is echt fantastisch om ze op de been te zien", zegt van der Steuijt. "De 2,5 km is een leuke afstand voor de oudere kinderen. Maar er lopen ook kinderen mee met de 5 en 10 km". Voor deze langste afstanden is de minimum leeftijd 10 jaar.

Dat alle kinderen welkom zijn staat als een paal boven water. "Een heel mooi onderdeel van de Golden Tenloop is het traject 'Samen Sporten' waardoor ook kinderen met een beperking mee kunnen lopen. Zij lopen dan samen met een maatje en krijgen vooraf een training. Het is machtig mooi om ze zo enthousiast over de finish te zien lopen", vertelt Bruun met een lach.

Dit jaar kunnen kinderen zich extra mooi uitdossen tijdens de loop. De Golden Tenloop sluit heel toepasselijk aan bij het stadsthema van dit jaar: de Gouden Eeuw. "Kies bijvoorbeeld voor een gouden haarband, een shirt met 'bling-bling' of een historische outfit".

Wil jouw kind ook meelopen?

Aanmelden kan via de website www.goldentenloop.nl. Het startnummer kan 25 mei opgehaald worden in het Hampshire Hotel of op 30 mei in het Stadhuis. Let op, meld je op tijd aan want er zit een limiet aan het aantal inschrijvingen. De starttijden van de verschillende afstanden zijn: 1 km - 12.00 uur, 2,5 km - 12.30 uur, 5 km - 13.15 uur en 10 km - 15.00 uur. Direct na de finish kan elk kind dat de 1 of 2.5 km heeft gelopen kind een medaille ophalen in de fuik. Ook krijgen ze een bon voor een ijsje bij Chocolaterie De Lelie.

Meer berichten