Foto:

Opening Bluesfestival Delft met docu LIFE IN 12 BARS

Delft - Voor bluesliefhebbers wordt op 21 februari om 20.00 uur in Filmhuis Lumen de niet te missen Engelstalige documentaire Life in 12 Bars vertoond over het bewogen leven van gitaargod Eric Clapton. Filmhuis Lumen verricht traditiegetrouw de aftrap van het Blues festival Delft (vrijdag 22 t/m zondag 24 februari) met de vertoning van een blues film met livemuziek op de donderdagavond ervoor, dit keer de Delftse (blues)band Street Legal. Gezien de verwachte belangstelling wordt vroegtijdige kaartaankoop aangeraden.

De film vertelt het verhaal van de man met het ongelofelijke gitaartalent en een obsessie voor de blues waarmee hij de wereld veranderde. De eigenzinnige Clapton speelde in tal van succesvolle bands en wordt beschouwd als 's werelds beste gitarist. Natuurlijk smeekt deze muzikale film om een passende muzikale omlijsting. Daarom speelt zowel voor als na de film de Delftse (blues)band Street Legal in onze foyer het dak eraf. Van de Delta- en Chicagoblues tot de blanke blues van nu. De jongens van Street Legal spelen gewoon wat ze zelf goed vinden. Hebben ze iets met Clapton? Natuurlijk! Maar ook met J.J. Cale en Robert Johnson. Dat heeft Clapton zelf ook tenslotte.

We hem zien bijvoorbeeld The Yardbirds tot een succes maken, om vervolgens abrupt weer op te stappen om zijn unieke sound te kunnen blijven maken. Clapton is niet bezig met succes of geld, hij leeft voor de muziek. Op den duur raakt hij echter geobsedeerd door de vrouw van zijn beste vriend George Harrison en door drank – waardoor hij niet alleen zijn carrière maar ook zijn leven op het spel zet. Hij komt bovendrijven door de geboorte van zijn zoon, maar deze sterft al jong op tragische wijze. Uiteindelijk is het de liefde voor de gitaar die doorslaggevend is. Een ontroerende film met veel fantastisch beeld- en geluidmateriaal uit Claptons jongere jaren, zijn eerste successen en zijn inktzwarte periode.

Donderdag 21 februari 20.00 uur - met live music in de foyer.

Filmhuis Lumen Delft

Doelenplein 5
2611 BP Delft
Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl
Kassa: (015) 214 02 26

Meer berichten