Mariette Verloove van BuytenDelft en Erwin Alberts van Onderwijslab de Nieuwe Wereld zijn klaar voor de NatuurClub!
Mariette Verloove van BuytenDelft en Erwin Alberts van Onderwijslab de Nieuwe Wereld zijn klaar voor de NatuurClub! (Foto: )

Nieuw in Delft: de NatuurClub

Door: Annemarie Oorthuizen

Voor kinderen, bij BuytenDelft

Na de voorjaarsvakantie start er een nieuwe kinderactiviteit bij Stadsboerderij BuytenDelft: de NatuurClub. Tijdens de lessen gaan kinderen, van 6 jaar en ouder, aan de slag met water, stroom en constructie. Ook gaan ze knutselen, koken en tuinieren. De lessen zijn een initiatief van Delftenaar Erwin Alberts van Onderwijslab de Nieuwe Wereld.

Delft - "Het idee voor de lessen werd geboren tijdens mijn vorige baan in de buitenschoolse opvang", vertelt Alberts. "Tijdens de schoolpauzes heerste er zo'n prettige sfeer dat kinderen op eigen initiatief leerzame activiteiten ontplooiden." Deze ervaring bevestigde Alberts in zijn aanpak om kinderen de vrijheid te geven in hun eigen leerproces. "Ik probeer zoveel mogelijk aan te haken bij de motivatie en interesse van het kind zelf, in plaats van hen een opdracht op te leggen."

Afgelopen augustus startte Alberts zijn eigen bedrijf op. "Via de lessen wil ik een tegenwicht bieden aan de huidige maatschappij waarin internet en stress ook voor kinderen al zo'n grote rol spelen", geeft Alberts aan. Dit wil hij onder andere bewerkstelligen door kinderen op een leuke manier in aanraking te brengen met de natuur.

In BuytenDelft heeft Alberts een heel fijne partner gevonden. Zijn visie sluit namelijk goed aan bij die van de Delftse stadsboerderij. Mariëtta Verloove, bestuurslid BuytenDelft, vertelt: "Het is onze ambitie om op de boerderij activiteiten aan te bieden op het snijvlak van educatie, beleving en vermaak. We vinden het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met de dieren, boerderij, natuur en gezonde voeding. De lessen van Erwin passen hier perfect bij".

Bij de NatuurClub gaan de kinderen aan de slag met verschillende activiteiten die Alberts via een overkoepelend verhaal op elkaar aan laat sluiten. "Kinderen gaan zelf water filteren en stroom opwekken met wind of water. We zullen ook veel buiten zijn", vertelt Alberts. Naast de nieuwe lesmaterialen, die hij heeft aangeschaft voor de lessen, zal er ook gewerkt worden met natuurlijk materiaal. "Natuur en duurzaamheid vormen de basis van elke activiteit".

Meer weten over de natuurclub?

Het 1e lesblok van de NatuurClub bij BuytenDelft start op vrijdag 8 maart. Het blok bestaat uit 10 lessen, maar tussentijds instromen of minder lessen afnemen kan ook. Tijdens de vakanties zijn er geen lessen. De NatuurClub vindt plaats bij Stadsboerderij BuytenDelft aan de Korftlaan 3a van 14.30 tot 16.00/16.30 uur, met uitloop naar 16.30 uur. Kosten zijn €10,- per les. De lessen gaan door bij minimaal 6 kinderen. Voor meer informatie, of om uw kind aan te melden, kunt u mailen naar Erwin Alberts via oldnw@telfort.nl.

Meer berichten