Still van RTL, op[treden van Jet.
Still van RTL, op[treden van Jet. (Foto: Iris Olsthoorn)
Delftenaar van de week

Delftse Jet deed mee aan The voice of Holland

Door: Iris Olsthoorn

Delftenaar van de Week

Menig Nederlander zat vrijdagavond aan de buis gekluisterd voor The voice of Holland. Dit jaar was het aandeel Delftse kijkers waarschijnlijk nóg iets groter, want Jet van der Steen (16) deed mee. We vroegen haar hoe het is om mee te doen aan zo'n enorme televisieshow.

Delft - Wij zagen Jet in november pas op televisie, toen zij met haar geweldige auditienummer 'Turning Tables' alle vier de stoelen van de coaches omgedraaid kreeg. Maar daar ging natuurlijk een heleboel aan vooraf. "Ik plaats filmpjes op Instagram waarin ik zing. The voice of Holland stuurde me afgelopen zomer een berichtje, of ik mee wilde doen. Dat leek me supertof! Daarna moest ik nog één keer langskomen en vervolgens was het al tijd voor de echte auditie die iedereen op televisie gezien heeft."

Team Anouk

Zingen voor duizenden kijkers, niet iedereen zou het durven. Maar Jet was niet bepaald zenuwachtig: "Alles ging zó snel en ik vond het vooral leuk om te doen. Ik had vooral zoiets van 'ik ben zestien, ik ben de jongste hier, ik ga er niet veel van verwachten...' En toen ineens draaiden er vier stoelen om." Jet koos voor Team Anouk. "Ze is precies hetzelfde als op tv. Het is een hele lieve vrouw en zegt gewoon wat ze denkt. In zo'n programma heb je daar het meest aan. Ik wilde sowieso voor Anouk gaan."

Geheimhouding

Jet kon haar enthousiasme trouwens niet bepaald snel delen met vrienden en klasgenoten. Ze moest behoorlijk lang geheim houden dat ze mee deed: "De auditie is opgenomen in juli en pas uitgezonden in november. Je mag tot een week voor de uitzending niet vertellen dat je meedoet." Dat zorgde er wel voor dat Jet op school wat leugentjes moest vertellen: "Ik ben op school naar de bovenbouwcoördinator gegaan om uit te leggen wat er precies aan de hand was en welke dagen ik zou missen. Maar tegen mijn klasgenoten vertelden ik dan dat ik moest zingen op een bruiloft, ofzo."

Close-up

Haar deelname geheim houden werd uiteindelijk best lastig: "Ik was al vrij snel in een tv-spotje heel close-up te zien. Ik kreeg toen appjes van mensen van de andere kant van het land, dat ze mij herkenden. Maar mijn oma wist het bijvoorbeeld nog niet. Gelukkig snapten de mensen van The Voice wel dat het niet meer te doen was om mijn deelname geheim te houden."

Lichtjesavond

Ook toen Jet er na de tweede ronde uit lag, moest ze zwijgen: "Ik draaide vier stoelen, dus de verwachtingen lagen hoog. Mensen zeiden constant 'je gaat het sowieso ver schoppen'. Maar ik wist allang dat ik eruit ging bij The Battles. Die zijn in de herfstvakantie al opgenomen, maar werden begin januari pas uitgezonden. Ik vond het wel leuk om steeds mijn pokerface op te zetten." Ook tijdens haar optreden op Lichtjesavond wist ze al veel meer dan wij: "Heel komisch, er wilden veel mensen met me op de foto en moedigden me aan."

Niet verdrietig

Echt verdrietig was ze niet, toen ze de show moest verlaten: "Ik had toch niet verwacht dat ik zou winnen. Toen ik wist dat ik tegen Irene moest battlen, wist ik al meteen dat het niet makkelijk zou worden. Maar de show zelf mis ik wel. Je bent er veel mee bezig: opnames, repetities, haar, kleding... je leert iedereen die meedoet en daar werkt zó goed kennen. Als je eruit ligt, valt dat ineens allemaal weg. Maar ik heb er wel een paar hele goede vrienden aan overgehouden."

Instagram

Jet heeft 12.000 volgers op Instagram overgehouden aan haar The voice-avontuur. Daar gaan we de komende tijd nog veel van haar zien: "Ik wil covers blijven maken voor Instagram en ik wil het wel professioneler aanpakken. Ik heb met veel mensen van The voice afgesproken iets op te nemen. Het lijkt me wel heel leuk om meer te doen met (social) media en nog meer om mijn Instagram te laten zien."

Dit artikel komt van indebuurt.nl/delft. Meer inspirerende verhalen over Delft lezen? Ga dan naar de site.

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten