Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker, tevens geïnteresseerd in astrofysica en astrobiologie.
Dr. Saskia Bosman is bioloog en zelfstandig onderzoeker, tevens geïnteresseerd in astrofysica en astrobiologie. (Foto: )

Lezing Buitenaards Leven

Schipluiden - Op woensdag 6 maart is bioloog dr. Saskia Bosman te gast Op Hodenpijl voor een avond over de astrobiologie. Bosman onderzoekt buitenaards leven en buitenaardse intelligentie. De astrobiologie zoekt naar buitenaards leven en naar de geschikte omstandigheden ervoor. Dit gebeurt zowel in ons zonnestelsel als erbuiten. De meeste astrobiologen gaan uit van levensvormen zoals we die op aarde kennen. Zijn totaal andere levensvormen ook mogelijk? Hoe kunnen we die herkennen? Zijn ze al op de Aarde terecht gekomen? Hoe staat het met de zoektocht naar intelligent buitenaards leven?

De kennis van Bosman reikt verder dan de astrobiologie. Daarom heeft zij het in deze lezing ook over microben in de ruimte, 'aliens' (andere intelligente levensvormen) op aarde, kunstmatige intelligentie, het heelal als een mogelijk super-computerprogramma, waarin we leven versus kosmisch bewustzijn en dimensies voorbij ruimte en tijd. Tijdens de avond is er ruimte voor vragen en dialoog.

Datum: woensdag 6 maart. Tijd: 20.00. Prijs: €16,50. Inclusief maaltijd: €37,-. Kaarten: www.ophodenpijl.nl. Adres: Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden.

Meer berichten