Onno Posthumus is de eerste fulltime parkmanager van de Delftse Hout (foto: Stan Wagtman)
Onno Posthumus is de eerste fulltime parkmanager van de Delftse Hout (foto: Stan Wagtman) (Foto: Stan Wagtman)
Sporter van de week

De LinkedIn-koning van de Delftse Hout

Sporter van de Week

Door: Stan Wagtman

Het is 2002 als Onno Posthumus (48) voor de liefde verhuist van Breda naar Delft. Maar Onno heeft ook nog een andere liefde; tennis. De LinkedIn-koning, geboren in Gilze-Rijen, meldt zich na zijn verhuizing direct aan bij tennisvereniging de Delftse Hout. Nu, ruim zestien jaar later, is Onno Posthumus er de eerste fulltime parkmanager ooit.

DELFT - "Ik vind tennis gewoon een prachtige sport. En het was voor mij een goede manier om mensen te leren kennen. Daarom meldde ik me ook direct aan." In eerste instantie speelt Onno iedere week competitie: "Dat heb ik eigenlijk altijd gedaan. Ik zat wel in verschillende commissies, maar dat was het ook." Tot 2016, als Onno de kans krijgt de eerste fulltime parkmanager van de Delftse Hout te worden. Hij besluit de gok te wagen: "Het was een gevoelskeuze. Ik werkte daarvoor bij BP, waar ik het fantastisch had. Maar als je 45 jaar bent ga je toch nadenken wat je de rest van je loopbaan wil doen. Ik zie mezelf dit nog wel 25 jaar doen."

Liefde

Onno komt uit een echte tennisfamilie. Vanaf zijn negende tennist hij al: "Toen ik jong was ging ik na school altijd meteen naar de baan om lekker te tennissen. Dat vond ik prachtig. Ik heb eigenlijk altijd getennist." Hij wil dat enthousiasme dan ook graag overbrengen op zijn vrouw en kinderen: "Dat heb ik geprobeerd, haha. Mijn vrouw vindt tennis leuk, maar mijn kinderen vonden het niks. Nu hockeyen ze allebei bij Hudito en draai ik er ook regelmatig bardienst." Toch lijkt er in de familie wel iemand te zijn die het ver gaat schoppen in het tennis: "Mijn zus is dertig jaar geleden naar Cyprus verhuist. Haar zoon, Menelaos Efstathiou, is een groot talent en heeft zelfs al Davis Cup voor Cyprus gespeeld. Dus wie weet waar dat gaat eindigen."

Toppers

Bij de de Delftse Hout is er in korte tijd veel veranderd. Zo zijn er vorig jaar 8 nieuwe binnenbanen gekomen: "Daar zijn we heel trots op. De ondergrond is van hoge kwaliteit en het ziet er mooi uit. Het is niet voor niets dat zowel Arantxa Rus als Robin Haase hier graag wilden trainen." Over Robin Haase heeft Onno nog een leuke anekdote: "Bij ons aan tafel mag je geen telefoon gebruiken, dus ik zag later pas dat Raymond Knaap mij had gebeld. Ik googelde snel zijn naam en zag dat hij de trainer van Robin Haase is. Twee dagen later stond Robin bij ons op de baan", lacht Onno. Hij is duidelijk trots op het park: "De afgelopen jaren hebben we zo veel kunnen realiseren. Van de nieuwe binnenbanen tot een restaurant in de kantine. De Delftse Hout ademt weer tennis en gezelligheid."

Topklasse

De Delftse Hout groeit en groeit en trekt zo steeds meer goede spelers aan. Onno kan een glimlach niet onderdrukken: "Vanaf begin april gaat ons eerste herenteam in de Topklasse spelen. Dat betekent dat er weer toptennis naar de Delftse Hout komt. Het kan zomaar zijn dat Paul Haarhuis hier komt spelen." Het geeft de ontwikkeling van de Delftse Hout aan, dat inmiddels meer dan 1200 leden heeft. Desondanks is de tennisvereniging nog op zoek naar enthousiaste tennissers: "De wintercompetitie begint in oktober weer. We zijn nog op zoek naar herenteams, dus mensen kunnen nog aanmelden."

Ondertussen blijft Onno actief op LinkedIn: "Ze hebben me inderdaad ooit gebombardeerd tot LinkedIn-Koning. Ik kan er wel om lachen. Inmiddels heb ik al 6000 connecties, dus het gaat de goede kant op."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten