Pleck.
Pleck.
Een Klisje Lopen

Een Klisje lopen: Smullen en shoppen

De leden van winkeliersvereniging De Klis vertellen in deze tweewekelijkse rubriek over hun passie voor de binnenstad van Delft én hun bedrijf. Deze keer: Anita Vlekke van Pleck (Shop & Eat).

Ruimte, groen, trendy artikelen voor een leuk prijsje en horeca om voor terug te komen. In anderhalf jaar heeft Pleck zijn plek aan de Voldersgracht wel veroverd. Voor die tijd deed eigenaar Anita hele andere dingen: "Ik was directeur bij diverse gemeenten, maar wilde mijn eigen droom gaan verwezenlijken in plaats van die van anderen. Ik was altijd al bezig met horeca-achtige dingen zoals een bed & breakfast en wilde iets wat kleinschalig was, laagdrempelig en betaalbaar." Dat laagdrempelige wordt letterlijk zichtbaar wanneer een mevrouw met een rollator binnenkomt. "Ook met kinderwagens kan je hier goed uit de voeten," bevestigt Anita. "Verderop in de winkel zijn wel trappetjes, daar ontkom je hier niet aan, maar we hebben bewust gekozen voor een ruime opzet. Er komen hier veel jonge kinderen en we hebben daar spelletjes voor en een verschoonplek. Het gebeurt vaak dat moeders hier borstvoeding komen geven, achterin de zaak of juist voorin in het lounge-gedeelte."

Struinen

Pleck is een winkel met horeca, zoals er tegenwoordig meer zijn in Delft. Hoe onderscheidt Pleck zich? Allereerst met de horeca, vertelt Anita: "Wij serveren het makkelijke, vooral Hollandse eten, zoals huisgemaakte stamppotjes en bijzondere tosti's. Ook hebben we, naast het gewone assortiment, bijzondere frisdranken zoals Fritz Kola en Proviant limonade uit Duitsland, Bundaberg uit Australië en Naturfrisk uit Denemarken. We verkopen ook cadeautjes en veel van onze artikelen komen van kleine, creatieve bedrijfjes: geschilderde ansichtkaarten van Veer, cactussen van Pauline Bloembinders, macramé plantenhangers van een mevrouw van 82, maar ook kleding en sieraden van May21. Veel hiervan vind je alleen bij Pleck, zoals ook anderen hun eigen assortiment voeren. "We verwijzen klanten naar elkaar en dat maakt de Klis zo aantrekkelijk," zegt Anita. "Je kunt hier lekker struinen en tussendoor genieten van bijvoorbeeld onze huisgemaakte chocolade cheesecake waarvan een toeriste onlangs zei: 'Don't you ever change the recipe.' Daar geniet ik van."

Pleck Shop & Eat

Voldersgracht 17A

www.pleck.eu

(Tekst: Anita Boone www.theatertaal.nl)

Meer berichten