Logo delftsepost.nl


Kerstconcert Opera Familia.
Kerstconcert Opera Familia.
kort nieuws regio

Wat is er te doen in de regio Delft?

Vuurwerkshow

DEN HOORN - De gemeente Midden-Delfland heeft een evenementenvergunning verleend voor het houden van een vuurwerkdemonstratie op het bedrijfsterrein aan de Hooipolderweg 1 in Den Hoorn op donderdag 29 december van 19.00 tot 20.00 uur. Tussen 18.45 en 20.15 uur is er een wegafsluiting met omleiding. Er is dan geen verkeer toegestaan op de Woudseweg ter hoogte van de Hooipolderweg 1. Dit geldt ook voor het fietspad.

Kerstmiddag

NOOTDORP - Op woensdag 28 december is er in de Bartolomeuskerk in Nootdorp een kerstmiddag. Het is een bijeenkomst met een gezellig en afwisselend programma: Kerstverhaal, Zang door Esmee Nieuwenhuijzen begeleid door Peter le Feber, koffie en thee (tegen een kleine vergoeding), samen zingen, kerststal bezichtigen. De Nootdorpse Esmee van Nieuwenhuijzen (sopraan) en Peter le Feber (pianist) gaan een verrassende en ontroerende kerstmix verzorgen. Van aria's tot kerstmuziek. Van 15.00 tot 17.00 uur in de Bartolomeuskerk aan de Veenweg 38 in Nootdorp. De toegang is gratis. Er is een deurcollecte die geheel ten goede komt aan de restauratie van de kerk.

40 Jaar punk in De Trucker

PIJNACKER - Het is dit jaar precies 40 jaar geleden dat de Punk ontstond. Dit punk-jubileum staat op zaterdagavond 24 december centraal tijdens de traditionele kerstpunkavond in De Trucker, Stationsstraat 34 in Pijnacker. Op deze avond, die al sinds 1991 gehouden wordt, zullen The Bizarros uit Pijnacker/Delft en de legendarische Arnhemse punkformatie De Crisis optreden. De avond zal geopend worden met raggende retropunk van De Crisis. Zij spelen eigenzinnige versies van legendarische bands als The Stooges, Sex Pistols, The Damned, The Stranglers, Dead Kennedys, maar ook van de eerste Nederlandse Punkband Ivy Green. In 2016 trad De Crisis o.a. samen op met de legendarische punkbands Neuroot en de Speedtwin(S) en stonden ze in de Gelderse finale van The Clash of the Coverbands. De gelegenheidsformatie The Bizarros, die eerder dit jaar de support voor Peter Pan Speedrock in de Trucker verzorgden, zullen integraal het eerste album van de Ramones spelen. Deze punkklassieker uit 1976 heeft vele bands beïnvloed, songs als 'Blitzkrieg Bop', 'Beat On The Brat', 'Now I Wanna Sniff Some Glue' en andere bekende Ramones-nummers zullen ten gehore gebracht worden. De band bestaat uit gitarist Bonzo v.d. Kluif, bassist JimDus, drummer Veron en 'zanger' Marcel Bizarro. De zaal gaat om 21.00 uur open en de entree bedraagt 5 euro.

Wie wordt
vrijwilliger van het jaar?

MIDDEN-DELFLAND - Ook dit jaar zet Gemeente Midden-Delfland in samenwerking met St. Welzijn graag vrijwilligers in het zonnetje. Ze zijn van grote betekenis in de gemeente en de dorpen. In oktober en november meldden verenigingen de volgende genomineerden aan: Sharon van Adrichem van Scouting Schipluiden, Roos Heijdra van de Midden-Delflandvereniging, Nel de Wildt van Pieter van Foreest Maasland, Vincent Bentvelsen van Scouting Den Hoorn, Ria Zwaard van Museum De Schilpen en Yoni van Dongen van Tennisvereniging Maasland. Op 7 december is de jaarlijkse landelijke Dag van het vrijwilligerswerk, toen kwam de jury bijeen met wethouder Annemiek de Goede. Aan haar de eer op de Uitreikingsavond van 6 januari de Vrijwilliger van het jaar 2016 bekend te maken. 'De vrijwilliger van het jaar' krijgt een aandenken gemaakt door kunstenares Antoinette van Beurden en een geldbedrag als opsteker. Verder dragen verschillende ondernemers een steentje bij aan deze waarderingsavond, waarvoor dank. De genomineerden en hun gasten worden ontvangen in het mooie atrium van Museum De Schilpen te Maasland, een echte vrijwilligersorganisatie. Het beloofd een avond vol verrassingen te worden. De organisatie is in handen van St. Welzijn Midden-Delfland, Annette den Ouden, servicepunt vrijwilligerswerk. Meer informatie: vrijwilligerswerkmiddendelfland.nl.

Kerstconcert Opera Familia

SCHIPLUIDEN - Op Kerstavond 24 december geeft Opera Familia een kerstconcert op een voor hen vertrouwde plek, het sfeervolle Op Hodenpijl.
Sinds de landelijke doorbraak in 2011 via RTL4, is Opera Familia zeer succesvol te noemen in zowel Nederland als ook daarbuiten. Zij traden op in het Midden- en Verre Oosten en landen als Duitsland, Frankrijk en Italië mochten inmiddels ook al kennismaken met deze unieke zingende familie.
Tijdens hun tournee afgelopen zomer in Italië, werden ze vergeleken met Il Divo en gezien als de vocale versie van André Rieu. "Om in één adem uitgesproken te worden met IL Divo en Rieu, is natuurlijk fantastisch. Dat voelt voor ons als een groot compliment", aldus mezzosopraan Carla van der Veldt. Echtgenoot Paul (bariton) vult aan, "Het genre van IL Divo en de muziek die wij brengen komt deels overeen en wat André Rieu geweldig doet met zijn viool, trachten wij vocaal neer te zetten." Dochter Belinda tenslotte, "Wat ik zou fijn vind is dat we ook onze eigen muziek schrijven. Paul componeert en Carla schrijft de teksten. Zullen we zeker ook het een en ander van laten horen tijdens dit kerstconcert. Maar natuurlijk ook vooral de prachtige Kerst Traditionals en songs als Ave Maria, Pie Jesu, Oh Holy Night en When You Believe." Het kerstconcert begint om 20.00 uur. Adres: Rijksstraatweg 20-22 in Schipluiden. Kaarten bestellen: 015-380 1840 of www.ophodenpijl.nl

Kerstconcert viool en piano

PIJNACKER - De Russische-Nederlandse solisten Olena Lavrenko (viool) en Olga Malkina (piano) geven op vrijdag 23 december in de Ontmoetingskerk van Pijnacker een kerstkamermuziekconcert. Op het programma staan werken van Handel, Dvorak, Wieniawski, Bartok en Piazzolla. Ook brengen zij een Nederlandse première; de uitvoering van 12 Horoscope Preludes van de hedendaagse componist A.Igudesman. Veelzijdige , feestelijke en toegankelijke muziek voor jong en oud. Het concert begint om 20.15 uur. Toegangsprijs: 15 euro. Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Meer informatie: www.olgamalkina.nl

Reageer als eerste
Meer berichten