Foto: Gerard Vellekoop

Burgemeester steekt de handen uit de mouwen

Op 15 en 16 maart vond NLdoet weer plaats: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook in Delft en omgeving gingen vele vrijwilligers aan de slag bij verschillende organisaties: van verven tot ouderen een leuke middag bezorgen. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) te klussen. Burgemeester Marja van Bijsterveldt gaf het goede voorbeeld en ging enthousiast aan de slag.

Delft - Burgemeester Marja van Bijsterveldt is gaan klussen in Die Buytenweye, een van de locaties van Pieter van Foreest waar leuke en nuttige activiteiten werden georganiseerd. Daar werd de serre opgeknapt tot tuinkamer en de tuin klaargemaakt voor het voorjaar. Samen met vrijwilligers, bewoners en bezoekers van de dagverzorging heeft de burgemeester ervoor gezorgd dat de tuin er weer stralend bij staat. Tussen het planten van de viooltjes door nam ze tijd om met bewoners en vrijwilligers te kletsen. Toen het werk er op zat heeft ze de bezoekers van de dagverzorging nog even opgezocht. Kortom, een zeer geslaagde klus! En Die Buytenweye heeft genoten van haar bezoek.

Vele handen
Ondanks het weer lieten de vrijwilligers zich niet tegenhouden. Vrijwilligers gingen enthousiast aan de slag in Lindenhof, De Bieslandhof en Stefanna. Daar werden de terrassen en balkons onder handen genomen en de bloempotten voorzien van kleurrijke plantjes. Ook de konijnen in Lindenhof werden niet vergeten. Hun hok is gecontroleerd, zodat ook zij weer een mooi onderkomen hebben. De bewoners van Stefanna hebben heerlijk gewandeld met de vrijwilligers. De bewoners genoten van alle aandacht en activiteiten op de locaties. Dankzij de grote groep vrijwilligers waren de klussen snel geklaard.

Alle locaties van Pieter van Foreest kijken terug op een geslaagde NLdoet. Dankzij de inzet van vrijwilligers was het dit jaar weer een groot succes.

Meer berichten