expositie Libellen en Landschappen

Jeannemieke Hectors exposeert foto's van libellen en landschappen van 13 maart tot en met 17 april in Stadskoffyhuis in Delft.

Jeannemieke: "Libellen vind ik fascinerend: de verschillende soorten, hun felle kleuren, de wendbaarheid en snelheid van vliegen als ze jagen… Prachtig. Als ik in de natuur dwaal, ben ik altijd op libellenjacht. Mijn wens is om alle in Nederland levende soorten libellen te "verzamelen".
Met dat verzamelen ben ik ook op een missie: om mensen te laten zien welke prachtige dieren en natuur we in Nederland hebben. Je hoeft niet naar verre oorden om te kunnen genieten van de natuur. Loop gewoon de deur uit, kijk goed om je heen en geniet!

Daarnaast leg ik de landschappen waar deze prachtige dieren leven vast. Slootkanten, vennen, bossen en heidegebieden. Bijzonder zijn vooral de ochtenden waarop de zon de dauwdruppels beschijnt en waarop je de natuur langzaam ziet opwarmen.
In deze foto's ben ik altijd op zoek naar een meerwaarde: een foto is een registratie, de kunst is om dat deel van de werkelijkheid te laten zien dat laat verbazen."

Foto-expositie "Libellen en landschappen"
Stads-Koffyhuis
Oude Delft 133
2611 BE Delft
13 maart-17 april 2019

Meer berichten