Nieuw in Delft: het Nieuwscafé

Nieuw in Delft: het Nieuwscafé

Op 9 april start het Nieuwscafé, een initiatief van Delftse buurtbewoners om aan de hand van de krant te oefenen met de Nederlandse taal.

Nieuwsberichten lenen zich bij uitstek voor een gesprek, juist voor mensen die nog niet zo goed Nederlands spreken. Iedereen heeft er namelijk al een context bij, kan er een mening over vormen en er dus over meepraten. De gesprekken worden geleid door bevoegde NT2-docenten. Het initiatief wordt ondersteund door Delft voor Elkaar. Dit soort initiatieven van bewoners zijn natuurlijk fantastisch en wij stimuleren graag deze activiteit, aldus Jolanda Axson van Delft voor Elkaar.

Het Nieuwscafé wordt georganiseerd in samenwerking met print- en koffiezaak KopieKoffie in de wijk Buitenhof. Oprichter Harmen van der Laan: We vinden het gaaf om als koffiezaak verschillende groepen te verbinden in onze eigen wijk en een plek te zijn voor iedereen en daar past dit Nieuwscafé helemaal bij!

Tot de zomer wordt het Nieuwscafé in totaal vier keer gehouden, op elke tweede dinsdag van de maand, van 13.30 tot 15.30 uur. Deelname is gratis en voor koffie en thee wordt gezorgd. Het Nieuwscafé vraagt wel wat voorbereiding: deelnemers krijgen een week van tevoren vijf nieuwsartikelen om te lezen en er wordt van ze verwacht om alle vier de keren aanwezig te zijn.

Het Nieuwscafé wordt gehouden op 9 april, 14 mei, 11 juni en 9 juli van 13.30 15.30 uur, in KopieKoffie aan de Chopinlaan 377 in Delft. Aanmelden kan tot 5 april via nieuwscafe@kopiekoffie.nl of via WhatsApp: 06 19 555 777.

Meer berichten