Annine van der Meer
Annine van der Meer (Foto: Inge van Mill)

Sprookjes en de rol van de vrouw

Schipluiden - Op woensdag 10 april brengt de uit Honselersdijk afkomstige auteur Annine van der Meer een avond over krachtige vrouwen in volksvertellingen ofwel 'sprookjes'. Een avond over het vrouwbeeld en de herwaardering van de sterke vrouw in de 21e eeuw.

De boze heks uit de sprookjes van Grimm blijkt in vroegere tijden juist de wijze vrouw te zijn geweest. De laatste uitgave van de Grimmsprookjes uit 1857 werd wereldberoemd en wordt tot op de dag van vandaag aan kinderen overal ter wereld voorgelezen. Deze verzameling kindersprookjes wordt bevolkt door kwaaie stiefmoeders, boze feeën en kwaadaardige heksen. Oudere Grimm-edities leveren echter een ander beeld, dat van de de liefdevolle moeder, de sterke, wijze grootmoeder en de goede fee. Het is tijd dat de gedateerde vernislaag van het sprookje afkomt. Dat dit plaats maakt voor een sterk en krachtig vrouwbeeld naar boven waarin de esoterische grondbetekenis opnieuw tot haar recht komt. De 21e eeuw is de eeuw van de herwaardering van de sterke vrouw.

Woensdag 10 april om 20.00 uur in Op Hodenpijl. Prijs: € 16,50 Inclusief maaltijd: € 37,-. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Dr. Annine van der Meer is historicus, theoloog en symbooldeskundige. Zij schreef een aantal gezaghebbende boeken over de verborgen geschiedenis van het vrouwelijke en de vrouwen én hun vergeten bijdrage aan evolutie en beschaving. Onder His-Story delft zij Her-Story op ten einde Our-Story te schrijven. Waar nodig, vult zij het gevestigde vrouw- en mensbeeld aan teneinde gelijkwaardigheid, harmonie, balans en vrede voor de wereld te bereiken.

Datum: woensdag 10 april. Tijd: 20.00. Prijs: € 16,50 Inclusief maaltijd: € 37,-. Kaarten: www.ophodenpijl.nl.

Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). We beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats.

Meer berichten