Foto:

NLDoet met Jong Perspectief

Pijnacker-Nootdorp - Zaterdag 16 maart organiseerde Jong Perspectief 5 verschillende workshops voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. Het was een hele gezellige en actieve middag voor bijna 50 jongeren uit Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer.
Eénmaal per jaar organiseert het Oranje Fonds de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken. En zo waren er verschillende vrijwilligers die zich bij Jong Perspectief hadden aangemeld om een workshop te geven aan jongeren tussen de 6 en 16 jaar. Jong Perspectief deed dit in samenwerking met Melanchton Berkroden, want zij stelde hun locatie en 3 docenten beschikbaar voor NLdoet.
In de eerste ronde konden de jongeren zelf een workshop kiezen. De keuze was pannenkoekjes bakken en zelf een taart decoreren waarbij ze alles zelf mochten doen. Het eindresultaat kon ook geproefd worden! Maar ook konden de jongeren een krijtbord versieren d.m.v. handlettering of een canvasbord schilderen. In het technieklokaal was het mogelijk om een zelfgemaakte kaasplank te maken. Dit betekende dat de jongeren zelf moesten zagen, schuren en boren. Ook liepen er jongeren rond om allerlei foto's te maken met een spiegelreflexcamera. Door instructies van een vrijwilliger leerde ze hoe ze de mooiste foto's konden maken.
Na een heerlijke pauze met lekkere hapjes konden de jongeren een tweede workshop kiezen. Hier werden een aantal al wat onrustig, want in de 2e ronde konden ze behalve de eerdere workshops ook eindelijk kiezen voor freerunnen. De jongeren sprongen over hekjes, muurtjes, banken, trapjes. Niks rondom en in de school was veilig voor deze groep stoere jongens en meisjes! Reacties van jongeren waren: "Dit is echt cool, Super gaaf dat ik alles zelf mocht doen en Wanneer is het weer?". Eén van de ouders gaf als reactie dat het leuk was dat ze ook echt wat leren bij de workshops!
Kortom het was een geslaagde middag met veel enthousiaste jongeren en vrijwilligers! Wil jij ook wat betekenen, als vrijwilliger, voor jongeren tussen de 6 en 24 jaar? Neem dan contact op met info@jongperspectief.nl of 079-7502233.

Meer berichten