De trotse winnaars.
De trotse winnaars. (Foto: Stijn de Winter)

Records Papieren Vliegtuigjes Gooien in Delft

Bijna 200 studenten streden afgelopen week tijdens drie qualifiers in Twente, Eindhoven en Delft om een ticket naar de World Final van Red Bull Paper Wings in Salzburg.

Delft - Red Bull Paper Wings is dé wereldwijde wedstrijd papieren-vliegtuigjes-gooien voor studenten. De wedstrijd kende al meerdere succesvolle Nederlandse edities en ook dit jaar werden alle aspirant-papieren-vliegtuigjes-piloten uitgedaagd om gewapend met één A4 naar Oostenrijk te 'vliegen'.

In Nederland vonden dit jaar 3 qualifiers plaats voor Red Bull Paper Wings; op de Universiteit Twente, TU Eindhoven en TU Delft. Hier werd de Paper Wings landingsbaan neergelegd en kon iedereen een gooi doen naar de finale. De drie onderdelen waarop de studenten zich konden kwalificeren waren; de grootste afstand of de langste vliegtijd. Het onderdeel 'aerobatics', de meest creatieve vlucht, heeft een online qualifier. Daar kan men nog aan meedoen.

Alle records werden verbroken in Delft

Tijdens de qualifiers in Twente en Eindhoven gooiden de deelnemers al hoge ogen, maar tijdens de laatste qualifier in Delft werden nieuwe records gevestigd. De deelnemende studenten deden onder het toeziend oog van tientallen toeschouwers een letterlijke gooi naar de World Finals. De categorieën waarin zij zich moesten bewijzen waren de grootste vliegafstand ende langste vliegtijd.

Marc Meijnema ging er vandaag vandoor met de langste afstand, hij gooide maar liefst 33,30 meter bij X TU Delft. In 2015 vloog hij al naar de finale in Salzburg, toen deed hij mee in de categorie Aerobatics. Marc over zijn winst vandaag:

"Ik ben heel blij, ik mag gewoon nog een keer naar de World Final van Red Bull Paper Wings! Eerlijk gezegd had ik niet extra getraind maar het is me nu gelukt in een andere categorie."

De langste vlucht ging naar Sameer Safaya met 10.28 seconden op de klok. Hij verdedigde zijn titel, in 2015 ging hij namelijk ook al naar Salzburg. Sameer kwam trots zijn titel verdedigen en met succes:

"Het is zo leuk je titel te mogen verdedigen, het is me weer gelukt! Had het niet verwacht want met al die verschillende vliegtuigontwerpen kan er van alles gebeuren. Het was erg spannend.

Sameer en Marc vliegen naar de officiële finale van 16 tot en met 19 mei in Salzburg, Oostenrijk, daar zullen ze het opnemen tegen alle winnaars uit maar liefst 64 landen.

Voor meer informatie check de website: www.redbullpaperwings.com

 

 

Meer berichten