Tee Set en After Tea bij Stadsradio Delft

Van de redactie

Artiesten live in de studio

Op zondag 14 april zendt Stadsradio Delft tussen 14.00 en 17.00 uur een uniek radioprogramma uit, dat volledig in het teken staat van de legendarische Delftse bands de Tee Set en After Tea. De presentatie is in handen van Martin Reitsma. Bekende muzikanten uit beide bands zoals Polle Eduard, Ferry Lever, Franklin Madjid, Carry Janssen, Rob Plazier, Peter Seilberger en Martin Hage zijn aanwezig in de studio voor interviews.

Delft - Er is nog overleg gaande met enkele andere oudleden. Reitsma en Stadsradio Delft zijn al wekenlang met de voorbereidingen bezig. Naast de vele hits van toen zal er ook livemuziek te horen zijn.

De muziek van deze succesvolle bands komt nog regelmatig voorbij op het populaire192 TV en op tal van 'gouwe ouwe' radiozenders. Diverse oudleden zien we nog regelmatig op allerlei landelijke podia optreden. In augustus 2014 kwam de Tee Set nog eens bij elkaar voor een memorabel optreden bij het toen 25 jarige Delftse festival Westerpop. Het werd een prachtig eerbetoon aan onder meer Peter Tetteroo, de legendarische zanger van de band.

In 1966 had de Tee Set met 'Early in the morning' een eerste singlehit. ' Don't you leave', 'Please call me', 'Tea is famous', 'Ma belle amie', 'She likes weeds' en andere grote hits volgden. 'Ma belle amie' behaalde in 1970 zelfs een top vijf notering in de Amerikaanse hitparades. We zullen dit nummer zeker horen in de uitzending. De leden van de Tee Set gingen in die periode ook op tournee naar Amerika en stonden op grote podia met onder meer Shocking Blue, de Haagse band die in die periode de eerste plaats behaalde met Venus in de Amerikaanse hitparade.

Diverse leden leden van de Tee Set zagen later terug in After Tea, eveneens afkomstig uit Delft. Ook deze band deed het goed in de Top 40 en scoorde hits zoals 'Not just a flower in your hair', 'We will be there after tea' en 'Snowflakes on Amsterdam'. Enkele leden van de band waren Hans van Eijck, Polle Eduard, Ferry Lever, Ilja Gort en Martin Hage. Ook Martin Stoelinga was betrokken bij de band. Op 4 october 1969 was After Tea support-act van de grote Engelse band Led Zeppelin in het Rotterdamse theater 'De Doelen' Led Zeppelin stond in die periode aan de top met hun tweede album met daarop de hitsingle 'Whole Lotta Love'. After Tea stal die avond evenwel de show en excelleerde tijdens dit memorabele optreden. Kranten in die tijd schreven: 'After Tea ontving na een half uur intens musiceren een daverende ovatie van de goedgevulde zaal mede dankzij de knappe solo's van gitarist Ferry Lever.

Komende zondag wordt er met de bandleden teruggekeken op alle successen van Tee Set en After Tea, met daarbij leuke en spannende anekdotes én veel muziek. De uitzending bij Stadradio Delft is op 14 april vanaf 14.00 uur te volgen op 106.3 FM en op 92.9 MHz op de Delftse kabel. Organisatie en regie bij Stadsradio Delft: Henk Mol.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden