Kevin tennist al bijna zijn hele leven (foto: Sharture Photography)
Kevin tennist al bijna zijn hele leven (foto: Sharture Photography) (Foto: Sharture Photography)
Sporter van de week

Kevin Boelhouwer trots op carrière

Sporter van de Week

Door: Stan Wagtman

Tennis zit Kevin Boelhouwer (28) in het bloed. Al op 5-jarige leeftijd komt de in Delft geboren Kevin voor het eerst in aanraking met het gravel. Er volgen voor hem nog vele jaren op de tennisbaan. Als Kevin 22 jaar oud is, maakt hij zelfs al zijn grootste tennisdoel waar: tot de top-10 spelers van Nederland behoren. Als tennisleraar heeft hij ook al het nodige meegemaakt, waaronder een half jaar lesgeven in China.

DELFT - "Ik geef inmiddels al jaren tennisles. Het is leuk om te doen. De laatste tijd is het hard werken, maar ik vind dit de leukste periode van het jaar", aldus Kevin. Tennisles geeft Kevin met zijn bedrijf B&W Tennis Services zowel in Wateringen als in zijn geboortestad Delft. Kevin ziet zichzelf dit nog wel een aantal jaar doen: "Ik heb jaren veel gecoacht en spelers privé begeleid. Nu geef ik tennisles aan allerlei jeugdgroeperingen. De jeugd trainen is leuk, plus dat ik kan doen wat ik het liefst doe: tennissen."

Tennis

Als Kevin zeven jaar oud is moet hij kiezen tussen voetbal en tennis. Hij kiest voor het tennisracket: "Niemand in mijn familie tenniste, dus het is puur uit mezelf gekomen. Ik vond tennis gewoon leuker." Zijn hele jeugd knokt Kevin om zijn doelen te bereiken. Tussen zijn 20e en 22e jaar stopt hij zelfs even met zijn opleiding om zich vol te focussen op tennis: "Toen ging ik internationale toernooien spelen. Ik ben over de hele wereld geweest, behalve Amerika en Australië. Mooie tijd." Na deze jaren gaat Kevin fulltime werken: "Maar toen heb ik juist mijn beste tennis gespeeld. Ik heb bijvoorbeeld The Masters mogen spelen. En ik was even de nummer 7 van Nederland."

Knallen

Als Kevin het heeft over zijn mooiste wedstrijd, denkt hij terug aan het jaar 2014: "Dat was de finale van de Rhijenhof Open tegen Jasper Smit. Ik had al een keer of negen van hem verloren, maar won daar toen wel van hem en dus ook het toernooi. En dat terwijl ik niet bij de favorieten hoorde." Hij is sowieso nooit het grootste talent van zijn lichting geweest: "Ik moest er altijd hard voor werken. Daarom maakt het me extra trots dat ik wel mijn doelen bereikt heb, terwijl zij juist zijn weggezakt."

Helden

Inmiddels staat zijn tenniscarrière niet meer in het teken van prof worden. Toch is Kevin begin april met een aantal vrienden begonnen aan de tenniscompetitie: "We kennen elkaar ook via tennis. We hebben een appgroep genaamd 'helden'. Ik gooide een balletje op om weer te gaan spelen en iedereen was direct enthousiast. Zaterdag 20 april spelen we weer thuis." Het team van de Delftse Hout komt uit in de Topklasse: "Ons doel is om ons te handhaven. Het zal lastig worden, maar ik heb er wel vertrouwen in dat dat gaat lukken." Van de zeven weken competitie speelt Kevin er maar vier mee, maar dat heeft een goede reden: "Ik speel ook competitie in Duitsland en Frankrijk. Die afwisseling maakt het erg leuk."

China

Het buitenland is sowieso geen vreemd terrein voor Kevin. Hij is pas sinds januari terug van een half jaar tennisles geven in China: "Een super ervaring. Ik was vorig jaar in Egypte, waar ik aan de praat raakte met een Engelsman die een eigen academie heeft in Beijing. Via Whatsapp hebben we contact gehouden en zodoende ben ik er uiteindelijk een half jaar hoofdcoach van de academie geweest. Dat mogen niet veel mensen meemaken."

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten