20 april: Plukdag in de Gouden Eeuw

De tulpen bij het station beginnen te bloeien en wat iedereen zich al afvroeg: Wanneer is de plukdag van DelftBloeit? Dat is nu bekend. Op zaterdag 20 april vanaf 11 uur kun je je eigen bosje tulpen plukken én je even wanen in de Gouden Eeuw met prachtige kostuums van Something Extra.

Op dit moment komen de ruim 200.000 tulpen van Stichting DelftBloeit bij station Delft uit en kun je genieten van de prachtige bloemenzee. Wacht hier niet te lang mee, want de bloemen staan maar een paar weken in bloei. Tegen het eind van de bloeiperiode organiseert DelftBloeit weer de plukdag waarbij je voor € 1,- je eigen bosje tulpen kunt plukken.

Burgemeester plukt eerste tulpen

Deze plukdag vindt plaats op 20 april, paaszaterdag. Om 11 uur opent burgemeester Marja van Bijsterveldt het evenement door een eerste bosje tulpen te plukken. Zij heeft zelf ook geholpen met het planten van de tulpen in december. Toen gingen 90.000 bollen de grond in, deels met een machine en deels met de hand. Het jaar ervoor plantte de stichting ook al 125.000 tulpen, die dit jaar grotendeels opnieuw uitkomen.

Tulpengekte in de Gouden Eeuw

Delft is aangesloten bij het landelijke themajaar 'De Gouden Eeuw'. In die tijd heerste er een ware tulpengekte. Tijdens de plukdag brengt Barbara van Gelder van Something Extra je even terug naar de 17e eeuw met haar kostuums. Voor een vrijwillige bijdrage duik je in haar kledingrek en kun je je jezelf omtoveren tot regent van Delft of een ander 17e-eeuws personage. Daarna volgt natuurlijk een Gouden Eeuw-selfie mét de tulpen!

Volgend jaar

De opbrengst van de plukdag komt ten goede aan de volgende projecten van stichting DelftBloeit, gericht op het vergroenen en verbloemen van de binnenstad. Wil je hen steunen? Dan mag je natuurlijk ook wat meer doneren voor je bosje bloemen. Of tip hen als je een goede locatie weet voor een volgend veld of andere goede ideeën hebt. Kijk op www.delftbloeit.nl of op www.facebook/delftbloeit voor meer informatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden