Detail van de stamper van de tulp, microscoopfoto.
Detail van de stamper van de tulp, microscoopfoto. (Foto: Rob van Es)

Op Tulpendag: tulp onder de microscoop in Prinsenhof

Delft - Tulpen zijn ontzettend mooi. En van binnen zijn ze nóg mooier. Liefhebbers kunnen dat 22 april (tweede paasdag) ontdekken tijdens een workshop in Museum Prinsenhof aan het Sint Agathaplein in Delft. Kunstenaar en microscopist Rob van Es ontvangt mensen daar voor een workshop in de Kamer van Charitate.

Deelnemers aan deze workshop gaan aan de slag met microscopen, stukjes stamper van de tulp en allerlei vloeistoffen om contrasten in de cellen beter te zien. Ze zien een landschap van cellen ontstaan dat met elkaar de kraamkamer vormt van nieuwe generaties van tulpen. Ze ontdekken de buisjes waardoor plantenstuifmeel in de botanische baarmoeder komt en zien de 'broedstoven' waarin het stuifmeel wordt omgetoverd tot tulpenzaadjes.

Het resultaat na drie kwartier: een microscopisch juweel van het binnenste van de tulp. Deelnemers krijgen die mee. Ingebed in kunsthars tussen twee glaasjes. Om voor altijd naar te kijken. Met een microscoop, maar met een loepje is het wonder ook prima te zien.
Deze workshop is ook voor mensen die nog nooit met een microscoop hebben gewerkt.


3 workshops van elk 45 minuten
Starttijden:
A - 12.00 uur
B - 13.15 uur
C - 14.30 uur
Kosten € 15,00 per persoon
Max. 10 personen per workshop

Meedoen? Stuur een mail naar info@robvanes.nl of boek via www.floradelfensis.com/webwinkel

www.made-in-delft.com


foto-bijschrift
detail van de stamper van de tulp, microscoopfoto.
foto Rob van Es

 

Meer berichten