De jongste meisjes uit de eerste ronde.
De jongste meisjes uit de eerste ronde.

Medailleregen WIK Den Hoorn

Den Hoorn – Alle negen deelnemers van WIK Den Hoorn vielen in de prijzen bij de toestelkampioenschappen turnen op zaterdag 13 april. Het was voor de jongens en meisjes een thuiswedstrijd in De Hoornbloem, wat de medailles nog zoeter deed smaken.

Bij toestelkampioenschappen worden per toestel medailles uitgereikt. Alle deelnemers kozen drie onderdelen uit waaraan ze wilden meedoen. Voor meisjes viel te kiezen uit de onderdelen vloer, balk, sprong en brug. In de eerste ronde van deze wedstrijdmiddag wonnen de jongste drie meisjes (geboren in 2010) maar liefst twee of drie medailles per persoon.

In de tweede ronde kwamen voor WIK Den Hoorn weer drie meisjes (geboortejaar 2009) in actie én drie jongens van verschillende leeftijden. Voor de jongens waren er drie onderdelen te kiezen uit sprong, brug, vloer en ringen. Ook dit zestal turners wist goed mee te draaien in het deelnemersveld, afkomstig van verschillende verenigingen uit rayon Delfland. Ze behaalden elk één of twee medailles!

Alles tezamen, negen deelnemers, zeventien medailles, geen serieuze kwetsuren: een prachtige prestatie van de turners van WIK Den Hoorn, waar de trainers dan ook erg blij mee zijn. Vol enthousiasme trainen zij hun pupillen komende weken weer verder. Dóór met de voorbereidingen voor de onderlinge wedstrijden in juni.

Meer berichten