Filmepos Novecento inclusief Italiaanse lunch

Delft - Filmhuis Lumen is jarig en daarom vertoont men op Tweede Paasdag de Italiaanse film Novecento, een monumentaal opgezet filmepos van de in 2018 overleden regisseur Bernardo Bertolucci over de Italiaanse geschiedenis van de eerste helft van de twintigste eeuw. In lyrische beelden beschrijft de ruim vijf uur durende film de levens van twee jongens die op hetzelfde landgoed opgroeien, de ene als zoon en erfgenaam van de rijke landeigenaar, de ander als onwettig kind van landarbeiders. De vertoning is in twee delen. Na deel één wordt een heerlijke Italiaanse lunch verzorgd. Tickets à 22,50 (incl lunch) verkrijgbaar via Filmhuislumen.nl of aan de kassa. Reservering is niet mogelijk.

Uitgebreide filminfo: Novecento 1976, 5 uur en 17 minuten
Tweede Paasdag, 22 april 10:15 uur
Italiaans gesproken, Engels ondertiteld

Hoewel ze uit twee totaal verschillende werelden komen, worden Alfredo en Olmo vrienden. Hun vriendschap zal vele jaren duren, ook al groeien ze steeds verder uit elkaar door de sociale en politieke ontwikkelingen die Italië doormaakt (opkomst van communisme en fascisme, klassenstrijd, wereldoorlogen) en de rol die zij daarin spelen. Novecento speelt zich af in de streek waar Bertolucci vandaan komt, Emilia-Romagna, en wordt gedragen door een internationale sterrencast (met naast Robert De Niro als Alfredo en Gérard Depardieu als Olmo o.a ook Donald Sutherland, Burt Lancaster en Dominique Sanda) en het camerawerk van de Italiaanse meester Vittorio Storaro (Apocalypse Now). Ennio Morricone componeerde de muziek en liet daarin veel stukjes Verdi terugkomen. De film wordt vertoond in de in 2006 gerestaureerde versie met Engelse ondertiteling.

Bijzonder is dat deze film uit twee delen bestaat, wat de complete film maar liefst 317 minuten lang maakt. Filmhuis Lumen vertoont beide delen van deze film. Kaarten zijn inclusief een Italiaanse lunch die tussen de twee delen geserveerd zal worden.

Filmhuis Lumen bestaat in april 2019 45 jaar. Er is een aantal bijzondere evenementen gepland om dit te vieren. Onder andere een filmquiz op vrijdag 12 april, de vertoning van Novecento incl Italiaanse lunch op 22 april en tot slot 45 toeren voor 45-jarig Lumen wordt op vrijdagavond 27 april de Grease Sing-A-Long en jaren '50 themafeest georganiseerd. Ga voor meer info naar Filmhuislumen.nl.

Kassa: (015) 214 02 26

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden