Grease Sing-A-Long en jaren ’50 themafeest bij Filmhuis Lumen

Haal je petticoat en de brylcreem maar uit de kast en kijk de dvd nog even voor de 550e keer, zodat je alle teksten weer weet. Want Filmhuis Lumen viert deze maand haar 45e verjaardag met een Grease themafeest. Op 26 april (koningsnacht) Om 20:00 uur vertoont Lumen de campy meezingversie van Grease. Na afloop gaat het feest door, want in de foyer staat een DJ om alle voetjes van de vloer te krijgen. Ook zullen er bijpassende hapjes en drankjes geserveerd worden. Verkleed komen is niet verplicht, maar de mooiste Sandy en de stoerste Danny winnen wél een passende prijs.

Deze klassieke musical behoeft eigenlijk geen uitleg, zeker niet wat de overbekende plot betreft. In plaats daarvan even een stukje geschiedenis over deze evergreen: Grease (de film) stamt uit 1978 en werd gemaakt naar de gelijknamige Broadwaymusical uit 1971. Wij kunnen ons het verhaal bijna niet voorstellen zonder de iconische rollen van John Travolta en Olivia Newton-John. Zij waren echter beiden niet de eerste keuze om deze personages te vertolken. Voor de rol van Danny werd eerst gedacht aan Henry Winkler– u weet wel, The Fonz uit Happy Days. Winkler bedankte echter voor de eer, omdat hij niet getypecast wilde worden. Voor het personage van Sandy werd naar Carrie Fisher gekeken, maar favoriet was toch Marie Osmond. Deze mormoonse actrice vond de transformatie van Sandy van braverik naar bad girl echter niet passen bij haar eigen overtuiging, en zo werd de Australische Newton-John uiteindelijk gecast.

Ondanks het feit dat Grease een van de succesvolste musicals van de twintigste eeuw is gebleken, waren de eerste kritieken niet mals. The Today Show noemde de film 'visueel junkfood' en The New Yorker schreef dat de recensie van deze film eigenlijk bij de overlijdensberichten geplaatst had moeten worden. Dat maakt de film er wat ons betreft niet minder om; wie houdt er nou niet van een beetje camp?

Filmhuis Lumen vertoont Grease alleen op vrijdagavond 26 april, maar dan wel een in bijzonder feestelijke setting. Dus voel jij je een Pink Lady of toch meer een T-Bird? Laat het vooral zien! Zet je leren broek alvast in het vet of schud je tulen rok op, want de best verklede mensen winnen een passende campy prijs.

Info en ticketverkoop: filmhuis-lumen.nl

Kassa: (015) 214 02 26

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden