Grutto - Weidevogel in Midden-Delfland
Grutto - Weidevogel in Midden-Delfland (Foto: Renee Sluimer)

Ga mee met de fietstocht Weidevogels door Midden-Delfland

Met de verrekijker in de hand springen we komende vrijdagochtend 19 april op de fiets om de prachtige weidevogels in het gebied Midden –Delfland tussen Rotterdam en Delft op te zoeken. Op dit moment zijn de kieviten namelijk volop aan het buitelen en roept de grutto continue zijn eigen naam.

Tussen Delft en Rotterdam ligt Midden-Delfland. Een open polderlandschap met een agrarische functie en rustige dorpjes. Het is een bijzonder gebied voor vogels en onze boswachters doen er alles aan om het nog aantrekkelijker te maken voor poldernatuur.

Vogels kijken in Midden-Delfland
De afwisseling van weidegrasland, rietland, moerasbosjes, sloten en plassen maken Midden-Delfland aantrekkelijk voor veel verschillende soorten vogels – en ook andere diersoorten, zoals de haas. Vanaf de Markt in Delft trekken we met de fiets de polders in om het oostelijke deel van Midden-Delfland te verkennen. Op verschillende punten onderweg stappen we even af om de natuur goed te kunnen bekijken. Het voornaamste doel zijn de weidevogels die naar het gebied komen om te eten na een lange trektocht vanuit Afrika en het Middellandse Zeegebied. Sommige gaan door richting het hoge noorden, andere blijven in het gebied om te broeden.

Natuur in de Randstad
Ingeklemd tussen steden en infrastructuur is Midden-Delfland een zeldzaam stuk open landschap in een van de meeste verstedelijkte gebieden ter wereld. De natuur trekt zich van die verstedelijkte omgeving niets aan: het gebied staat bekend om zijn grote groepen overwinterende ganzen en eenden, en de voor het Nederlandse polderlandschap zo karakteristieke weidevogels.

Meld je aan voor de fietstocht!
Wil je mee met boswachter Frank? De fietstocht start om 8.30 uur vanaf de Markt in Delft. Ga naarwww.natuurmonumenten.nl/delfland voor meer informatie, tijden en om je aan te melden.

Meer berichten