Vlnr Aldo Fulgheri, Ian Kattenvilder, Richard Ramaker, Jonna van Huijksloot, Gerard van Os en John van Brussel.
Vlnr Aldo Fulgheri, Ian Kattenvilder, Richard Ramaker, Jonna van Huijksloot, Gerard van Os en John van Brussel. (Foto: Boksvereniging Delft)
Sporter van de week

Tevreden trainers bij boksvereniging Delft

Sporters van de Week

Door: Annemarie de Vries

Het gaat goed met Boksvereniging Delft en daar zijn de trainers van de vereniging heel blij mee. Want zo'n anderhalf jaar geleden zag het er heel anders uit, toen ze moesten vertrekken vanaf hun vaste locatie in de Cornelis Musiusschool. Maar zoals een wijs man ooit zei 'Elk nadeel heb se voordeel'.

Delft - Voor Boksvereniging Delft geldt dat zeker, want sinds ze op één maart 2018 hun intrek namen bij het Cultuurlab is het alleen maar goed nieuws te melden. Onder leiding van de vaste trainers, bloeit de club als nooit tevoren. Drie trainingen geven ze per week. Door de week zijn er meestal zo'n 50 leden actief op de training en op zaterdag een stuk of 30 mannen en vrouwen.

Maar vooral trots zijn de trainers John van Brussel, Gerard van Os, Also Fulgheri en Richard Ramaker op hun wedstrijdploeg. "Vier jongens en één meisje hebben we nu," vertelt Richard Ramaker: "En er zijn nog een paar die deelnemen aan de wedstrijdtraining. Verder hebben we een nieuwe sponsor, engineeringsbureau Maintcore, daar zijn we reuzeblij mee." Ramaker zelf volgt inmiddels de opleiding KSS2 voor assistent trainer/coach van de Nederlandse boksbond.

Zo' n 340 leden heeft de vereniging nu. Voor maar €5,00 per week mag je drie keer per week komen trainen. "Waar je vind je dat nog?" lacht Ramaker. Juist door hun intrek in het Cultuurlab blijkt de vereniging op te vallen. Er komen allerlei mensen over de vloer voor andere sporten en activiteiten, die komen dan ook eens een kijkje nemen bij de boksvereniging.

Afgelopen jaar had de vereniging haar eerste verenigingsbarbecue. "Dat soort dingen kon in de oude locatie niet, maar dat geeft wel veel meer een verenigingsgevoel, dus dat gaan we zeker vaker doen. Wat echt grappig was dat er een Russische fanfare binnen kwam vallen die een biertje mee dronken. Zo is er altijd reuring en gezelligheid op deze locatie. Echt dik tevreden zijn we hier," besluit Ramaker.

Voor meer informatie: www.boksverenigingdelft.nl

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden
Nieuwsoverzicht

Meer berichten