Honderdste leerling basisschool Schatkaart Pijnacker

Afgelopen week verwelkomde directeur Anouk Veuger de 100e leerling van Basisschool Schatkaart (onderdeel van Octant). In twee jaar tijd is het aantal leerlingen op de school met 60% gegroeid. Die groei heeft voornamelijk in de kleuterklassen plaatsgevonden. Dat was een feestje waard.

Pijnacker - Sinds twee jaar wordt op Octantschool Schatkaart het onderwijsconcept van Kunskapsskolan gevoerd en mét resultaat. Steeds meer ouders en kinderen ontdekken dit concept. Schatkaart biedt onderwijs dat zo dicht mogelijk aansluit bij de persoonlijke manier van leren. Om dat te kunnen doen, wordt steeds meer de instructie vanuit leerdoelen gegeven. Kinderen die de instructie nodig hebben, sluiten aan. Andere kinderen werken op dat moment aan hun eigen leerplan en verwerken leerstof met behulp van moderne digitale middelen op de tablet. De apps geven de leerkracht terugkoppeling op de persoonlijke leerlijn van een kind en de leerkracht speelt daarop in.

Kunskapsskolan Nederland
Het onderwijs start vanuit de kracht en ambitie van iedere leerling. Octantschool Schatkaart en Kunskapsskolan Nederland werken samen om gepersonaliseerd leren vorm te geven. Deze manier van leren heeft zich in Zweden al breed bewezen en wordt nu ook in Nederland steeds meer toegepast, met succes.

Meer informatie is te vinden op www.schatkaart-octant.nl

Meer berichten