Programma 28e Westerpop bekend

Met o.a.: Hausmagger, The Overslept, Indian Askin, Zuco 103, Blaudzun, Martijn Fischer, Son Mieux, The Wild Romance en Everlast (Whitey Fords House of Pain).

Zojuist werd het  programma van de 28e editie van Westerpop in Delft bekend gemaakt. Zoals al eerder aangekondigd vindt het festival dit jaar plaats op 19 en 20 juli.  Dit betekent dat u bij uitzondering twee jaar achtereen van dit gratis toegankelijke festival kunt genieten, dat normaal gesproken om het jaar plaats vindt. Door naar de oneven jaren te gaan hoopt de organisatie te voorkomen dat liefhebbers moeten kiezen tussen een EK of WK voetbalwedstrijd of het Westerpop festival. 

Delft - Westerpop programmeert lokale, regionale, landelijke en internationale acts en bands. En dit in verschillende muziekstijlen. Op de komende editie zullen op twee podia in totaal 21 acts, acte de présence geven.

Vrijdag 19 juli

Op vrijdag 19 juli zijn dat vanzelfsprekend vier gearriveerde Nederlandse bands op het hoofdpodium. Het festival is verheugd met o.a HAUSMAGGER, die met een afscheidstour bezig is en INDIAN ASKIN de band, die dit jaar ook op Pinkpop staat en de grote doorbraak, in het vooruitzicht heeft. Goed om te zien dat ZUCO 103 met hun speciale mix van stijlen weer terug is om te zien en te beluisteren. Daarnaast strijden drie regionale bands om de Peter Tetteroo Bokaal op de PTB Stage.

Zaterdag 20 juli

Op zaterdag 20 juli staan acht bekende Nederlandse en internationale bands op het hoofdpodium. Opvallende namen hier zijn de alom gewaardeerde RUBEN HEIN en SON MIEUX die met een nieuw album heel veel aandacht krijgt, BLAUDZUN die weinig festivals doet deze zomer maar wel in Delft aanwezig is, MARTIJN FISCHER die met volledige band alle grote hits van Hazes geweldig vertolkt, the WILD
ROMANCE, de begeleidingsband van wijlen Herman Brood, die met de documentaire Buying the Band en een nieuw album weer volledig in de schijnwerpers staan en de komst van de Amerikaan EVERLAST die met een show komt waarin de hits van zowel House of Pain als de grote hits van de man zelf, elkaar kruisen. Verwacht dus een show met een mix van bluesrock en hip hop, die uniek te noemen is. Uit Ierland komt de elektronische dance act LE GALAXIE, deze avond afsluiten.

Opkomende talenten

Het Stage Europe Network (SEN) podium biedt op zaterdag een plek aan zeven jonge opkomende Europese bands. Een gevarieerde line-up, met opkomend talenten uit diverse Europese landen die garant staan voor kwaliteit, verrassing en enthousiasme.Westerpop wordt georganiseerd door 230 vrijwilligers. Participanten zijn o.a: De Gemeente Delft, Stap in de Gouden Eeuw, Fonds 1818, Fonds Podium Kunsten en de Popunie.

Het gratis toegankelijke Westerpop biedt ook straattheater, een festivalmarkt en een foodstreet aan en maakt tijdens de concerten gebruik van special effects.

Programma:

Vrijdag 19 juli 19:00-24:00 uur
Mainstage: : HAUSMAGGER, THE OVERSLEPT, INDIAN ASKIN, ZUCO 103
Peter Tetteroo Bokaal Stage: Wordt later aangekondigd

Zaterdag 20 juli 13:00-24:00 uur
Mainstage: RISE OF THE WOOD, RUBEN HEIN, BLAUDZUN, MARTIJN FISCHER ZINGT HAZES, the WILD ROMANCES, SON MIEUX, EVERLAST-Whitey Fords House of pain (USA) en LE GALAXIE (IE)
Stage Europe Network: Wordt later aangekondigd.

Entree: Gratis Toegang
Locatie: Sportterrein Stanislas College, aan het Molenhuispad in Delft, op loopafstand van Delft Centraal Station

Meer informatie over Westerpop en de programmering + puike videos, iste volgen via de site van het festival: www.westerpop.nl.


 

Meer berichten